Opinii

George Tuță, deputat PNL: „De ce sunt supărați oamenii pe stat?”

Citiți un editorial semnat de George Tuță, deputat PNL, și publicat pe Digi24.ro

Pentru că din cele două mâini pe care le are, statul dorește să ia cu trei și să dea înapoi șuturi. Am rezumat o scrisoare primită de la un cititor din circumscripție, care a trăit noi sentimente paradoxale în mediul de business românesc.

Pe scurt, statul are un mare noroc. Are un privilegiu, acela de a încasa taxe pe servicii publice pe care oferă. Taxele ar trebui ca ulterior să ajungă în investiții care să facă și mai mult bine comunității. Problema este (mă rog, una dintre ele) că statul are marfa, dar de vândut o vinde altcineva.

Despre povestea cu parcările am mai vorbit aici. Statul are locuri de parcare. Le-a vopsit, le-a numerotat, le-a trecut în catastif și a plantat oameni ca să încaseze cash taxa de parcare. În tot acest timp, un privat a construit un sistem de plata prin SMS prin care vinde aceleași locuri de parcare la un preț cu 30% mai mare. Doar că mult mai simplu.

Cititorul de care vă vorbeam la început a avut o altă epifanie. A dorit să înregistreze un PFA și toată lumea i-a spus că formalitățile sunt foarte simple. După două zile de surfing pe site-urile de pleistocen ale statului român, noul meu prieten a aflat unde este simplu. Nu la stat.

La stat avea două variante. Una integrală offline, cu sediu, coadă, dactilo, nu aveți un act și una parțial offline/parțial online mai complicată decât cea integrală offline.

Citiți mai multe AICI

Articole recomandate
Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Succesul actualei Strategii de Educație Financiară va depinde de calitatea și implementarea sa adecvată în practică”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea, despre cazul 2 mai: „Ne apropiem cu pași repezi de un nou caz Mario Iorgulescu”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Avem o șansă pe care nu o putem rata”

Opinii

George Tuţă: Cum să pregătim viitorul muncii cu oameni capabili să abordeze securitatea cibernetică dacă în sistemul preuniversitar dăm bacalaureatul la informatică… pe hârtie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *