Politică

Deputații au adoptat legea internetului de mare viteză. Deputatul PNL George Tuță, printre inițiatori

Camera Deputaților a votat, pe 23 martie, legea care definește internetul de mare viteză ca serviciu universal. Printre inițiatorii proiectului se află și deputatul PNL George Tuță, alături de alți peste 150 de parlamentari din toate partidele.

Proiectul legislativ stipulează că persoanele fizice au dreptul să le fie asigurat cel puțin un serviciu de internet, indiferent de locul unde locuiesc pe teritoriul țării. Conform Financial Intelligence, urmează votul parlamentarilor din Senat, care este Cameră decizională.

„Trebuie să profităm de oportunităţile financiare pe care le avem datorită PNRR, pentru a recupera decalajul pe care îl avem în comparaţie cu alte state. Era necesar să armonizăm legislaţia pentru a avea premisele pentru a accelera investiţiile. România digitală trebuie să se dezvolte pe baze tehnologice solide, pentru a oferi impulsul necesar dezvoltării României reale. Țara noastră trebuie să îşi conecteze finanţe, afaceri, educaţie şi comerţ într-o configuraţie care să ofere şanse egale şi oraşelor şi satelor şi comunelor. O conexiune naţională rapidă şi stabilă le va permite afacerilor mici din zone defavorizate să identifice mai uşor şanse de dezvoltare şi de acces pe pieţe. Cu precădere astăzi, când vecinătatea României este răvăşită de război, internetul de mare viteză poate deveni rapid o platformă pentru edificarea unei extrem de necesare rezilienţe cibernetice. Le mulţumesc colegilor pentru vot şi pentru faptul că au înţeles că internetul reprezintă o resursă de care trebuie să beneficieze toţi românii pentru a avea mai multe oportunităţi de dezvoltare”, a declarat George Tuţă.

Legea prevede, printre altele, că în termen de trei ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi, instituţiile şi autorităţile publice, indiferent de modalitatea de finanţare, au obligaţia de a avea conectate la o reţea publică de comunicaţii electronice capabile să furnizeze servicii de internet, la viteze de transfer a datelor şi alte condiţii de calitate adaptate nevoilor specifice, toate clădirile pe care le deţin în proprietate ori le au în administrare şi care au ca destinaţie principală furnizarea de servicii publice, dacă aceste clădiri se află în aria de disponibilitate a cel puţin unei reţele capabile să furnizeze serviciile de internet necesare.

Articole recomandate
Politică

George Tuță, la Art Safari: „Cel mai dinamic și nonconformist spațiu expozițional din București”

Politică

George Cristian Tuță, întâlnire cu ambasadorul britanic la București: Am discutat despre prioritățile UK în materie de orașe sustenabile

Politică

George Tuță, proiect inovativ pentru școli, realizat împreună cu Ministerul Educației

Politică

George Tuță: „Îmi doresc ca șahul să fie una din emblemele Sectorului 1”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *