Opinii

Dacian Cioloș: ”Trebuie să rămânem fermi în condamnarea rasismului”

”Un tânăr de 23 de ani din Giurgiu se numără printre victimele nevinovate ale atacului din Hanau, Germania, alături de un bulgar, de un bosniac și de mai mulți cetățeni turci. Este rezultatul înfiorător al otrăvii picurate în mințile unor oameni prin discursul urii, al extremismului și xenofobiei – din păcate, tot mai prezent în Europa”, a scris Dacian Cioloș, pe pagina sa de Facebook.

”Sincere condoleanțe și putere familiei și prietenilor în această încercare teribilă.

Manipularea, dezinformarea, radicalizarea nu sunt inocente, fac victime. Pentru cel care a comis acest atac, de la postarea unor materiale video și manifeste rasiste pe social media până la crimă nu a fost cale lungă. Radicalizarea în mediul virtual face victime în lumea reală.

Trebuie să rămânem fermi în condamnarea rasismului și a radicalizării, dar mai ales trebuie să acționăm la nivel local, național și european pentru combaterea lor. Este nevoie de educație, de legislație, de un control mai strict al conținutului terorist și incitator la ură prin social media, de un efort comun pentru a opri răspândirea ideologiilor radicale”, a susținut liderul PLUS.

Articole recomandate
Opinii

Radu Oprea: „Lumea se schimbă, Europa se transformă, România regresează!”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Moartea copiei de buletin sau cum se lasă statul de fumat”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Laser și ghinion. Cum au căzut la vot legile fizicii”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Un american, un român și un ministru se întâlnesc cu un robot. Ce spune fiecare?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *