ActualitatePolitică

Vlad Soare: “Cât de multe șanse are o idee nebună?”

Ideea nebună sună cam așa: un grup de oameni își propune să candideze în alegerile locale pentru zona București Ilfov cu scopul de a desființa sectoarele Municipiului București și de a propune o nouă organizare administrativ-teritorială la nivelului zonei București-Ilfov. De ce?

Pentru că actuala împărțire administrativ-teritorială în 50 de administrații locale nu ține cont de o realitate. Oamenii din București-Ilfov reprezintă o singură comunitate, iar în viitor această coeziune va fi și mai mare. Bucureștiul s-a extins mult peste șoseaua de centură și o va face în continuare, iar asta a generat și va genera imense probleme: lipsa infrastructurii, lipsa proiectelor integrate și mai ales, haos birocratic.

Bucureștiul are un primar general care asfaltează străzile pe care circulă transportul în comun. Șase primari de sector care asfaltează străzile fără STB. Ilfovul are 42 de primari și un Președinte de Consiliu Județean. O singură mare comunitate urbană are 48 de primari, 48 de consilii locale, un consiliu general, un consiliu județean și un Președinte de Consiliu Județean, baron pe care îl încurcă Bucureștiul.

Este extrem de simplu. Trebuie doar sa facem o alegere. Trebuie doar sa decidem: cine vrem sa fim, cum vrem sa arătăm și cum vrem să o facem. Trebuie să ignorăm orice barieră mentală și orice mentalitate înradăcinată într-un sistem corupt și nefuncțional.

Legile sunt făcute să mențină ordinea nu să ne mențină într-oordine dictată, contrară beneficiului comun! Omul face legile și niciodată omul nu trebuie să ajungă sclavul legilor nefuncționale sau al legilor care hrănesc sisteme ce sunt contra interesului public. Legile se fac pentru menținerea interesului public, ci nu pentru dictarea lui. Nu legea stabilește interesul public, ci interesul public generează legea.

La alegeri, puterea suverană a poporului trebuie să se exprime! Puterea este a noastră și noi singuri suntem capabili să decidem ceea ce vrem. Dacă observăm că modul în care este organizată administrația publică este problema, atunci o vom schimba. Vom regândi sistemul și nimeni nu are dreptul să oprească voința unei majorități legitime și a unor idei benefice omului.

Politica se face pentru oameni, dreptul se scrie pentru oameni… din păcate anumiți oamenii sunt singurii care se opun oamenilor. Este momentul să îi schimbăm!

AMBI nu este despre o idee nebună! AMBI este despre o idee care va revoluționa România și o va aduce în rândul unor țări Europene moderne care au înțeles că bunăstarea oamenilor începe la nivel local. Aceste state au înțeles că zonele metropolitane sunt viitorul și că o comunitate este într-o continuă expansiune. Aceste state au început să ofere servicii integrate și au creat structurile juridice și administrative comune care să permită realizarea acestor proiecte.

Orice promisiune făcută de orice alt partid este aproape imposibil de implementat fără a avea o zonă metropolitană și o reconfigurare a unităților administrativ-teritoriale. Niciun proiect integrat nu poate fi realizat ușor în actuala organizare. Este absurd! Noi cetățenii comunității București-Ilfov suntem captivi în fața unei legi comuniste care ne-a organizat așa și în fața unor partide care sifonează banii în cele 50 de administrații locale din zona noastră.

Nu trebuie sa mai asteptam solutii de la altii. Noi trebuie să ne implicăm! Nu există meseria de politician. Există doar profesioniști care pot și știu să ajute comunitățile din care fac parte. Există oameni buni în profesiile lor care vor să își ajute semenii și comunitatea nu doar cu un vot, ci cu idei, cu muncă, cu onestitate și curajul de a urni lucrurile.

Trebuie să gândim simplu, să renunțăm la babilonul administrativ și să investim în adevăratele priorități ale comunității.

Cel care zice că “nu poate” și cel care zice că “poate”, au de cele mai multe ori în egală măsură dreptate. Depinde acum de ce parte vrei sa fii. Noi ne-am săturat de “nu se poate”. Tu poți?

Articole recomandate
Actualitate

Jurnalistul Stelian Negrea: „Statul roman e preș în fata celui chinez”

Politică

Jurnalistul Stelian Negrea: „Vânzarea locurilor pe listele parlamentare roade acum partidele mai tinere”

Politică

George Tuță, la Art Safari: „Cel mai dinamic și nonconformist spațiu expozițional din București”

Actualitate

Jurnalistul Stelian Negrea: „La FRF nu a fost vreun control de la vreo instituție a statului în ultimii 10 ani”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *