Opinii

Marius Budăi: „România, singurul stat UE fără un program de relansare economică”

Citiți mai jos un editorial semnat de deputatul PSD Marius Budăi:

Guvernul Orban a ajuns la Palatul Victoria pe 4 noiembrie 2019. În primele patru luni, până la izbucnirea pandemiei de coronavirus, Orban a dat vina pe greaua moștenire, pe situația lăsată de guvernele PSD. La preluarea guvernării, România era pe creștere economică, aveam cea mai mică rată a șomajului, iar euro era 4,75 lei, nu ca acum,aproape 4,9 lei. Aceste cifre nu au contat, Orban a dat vina pe greaua moștenire până a venit pandemia. Apoi a dat vina pe pandemie.

Împrumuturi pe bandă rulantă

De la preluarea guvernării și până în prezent, Orban și Cîțu au împrumutat peste 100 de miliarde de lei. Vorbim deja de împrumuturi record. În doar trei luni, statul român s-a împumutat de la populație prin programele Tezaur și Fidelis de peste 3,3 miliarde de lei. De pe piețele externe, Ministerul Finanțelor împrumută cu 1.000 de euro pe secundă. Toți acești bani dispar la fel de repede cum vin, dar nu se văd în economie. Strategia PNL este simplă și arhicunoscută, mai ales că și Băsescu a făcut la fel înaintea crizei financiare. Împrumută mult și cheltuie mult pentru a lăsa impresia că economia merge,până trec alegerile. Acesta este și motivul pentru care insistă să aibă loc alegeri parlamentare pe 6 decembrie.Dacă așteptăm până în martie, toată lumea va vedea că împăratul e gol, că Orban și Cîțu au dus România în colaps economic.

România, singurul stat UE fără un program de relansare economică

În fiecare zi, Orban și Cîțu vorbesc despre relansare ecnomică, despre programe pentru IMM-uri și pentru HoReCa. Toate aceste discursuri devin deja zgomot de fond. Realitatea tristă este că România e singurul stat din Uniunea Europeană unde guvernul nu a fost capabil să aplice un plan de relansare economică.

Pe surse, deja se știe că agențiile de rating internaționale vor retrograda România. Agențiile vor să vadă un program, o viziune, dar Guvernul PNL este incapabil să le producă. La PNL nu există specialiști, doar pile și politruci.

PSD este singurul partid care a prezentat un plan concret de redresare economică. Programul are termene clare și analize pe baza principalilor indicatori sociali. Are surse de finanțare, nu vorbește despre bani din cer sauîmprumuturi fără sens. PSD este singurul partid care a demontrat că poate să aducă prosperitate economică în România în toate guvernările în care administrat țara, ducând România pe un loc fruntaș, locul 2 în Europa la creșterea economică. Și o poate face din nou, oricât de negru este peisajul lăsat în urmă de Guvernul lui Klaus Iohannis.

Articole recomandate
Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Gâlceava din jurul donării unui sistem Patriot începe să semene cu inutilul scandal Bîstroe”

Opinii

Deputatul PNL George Tuță, despre riscul seismic uriaș în caz de cutremur

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Succesul actualei Strategii de Educație Financiară va depinde de calitatea și implementarea sa adecvată în practică”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea, despre cazul 2 Mai: „Ne apropiem cu pași repezi de un nou caz Mario Iorgulescu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *