Actualitate

Liberalii se lupta cu PSD in Chiajna, pentru dreptul de vot

In Chiajna, PNL ataca dur PSD pentru modul in care se ingradeste dreptul de vot pentru noile generatii. Primarul PSD-ALDE, Mircea Minea, obliga 13.000 de locuitori sa mearga kilometri intregi pentru a vota. PNL ia apararea locuitorilor din Militari Residence, anuntand ca va sustine masuri de sprijin pentru participarea la vot, cerand infiintarea unei noi sectii suplimentare.

Petre Anghel, candidatul PNL in Chiajna, afirma ca primarul sustinut de PSD si ALDE a mutat sectia din apropierea Militari Residence la trei (3!) km distranta, la Liceul Tehnologic Doamna Chiajna. Asta, doar pentru ca sa impiedice votul unor oameni care sigur nu il vor vota pe primarul actual.

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, liberalul anunta ca „până in acest moment, primăria nu a făcut niciun demers pentru a pune la dispoziție o sală în această zonă, pentru ca cetățenii să isi poata exercita dreptul constitutional.

După 24 de ani de când este la conducerea primăriei Chiajna, Mircea Minea folosește aceleași tactici și mijloace pentru a-și mări șansele de a mai rămâne încă 4 ani în fruntea primăriei. Suntem mulți cei care dorim schimbarea și este momentul să luăm atitudine. Domnule primar, nu îngrădiți dreptul la vot! Nu obstrucționați cetățenii! Legea vă obligă să asigurați secții de vot în proximitatea zonei.”

Nu ar fi prima data cand a facut asa ceva. La alegerile recente, in 2019, votul pentru PSD si ALDE – partidele care il sustin pe primarul in functie – a scazut tot mai mult, aratand ca singura sansa pentru primarul actual este sa blocheze participarea. Nu este o tactica noua, multi primari care se tem de infrangere incercand sa limiteze participarea in numar mare la vot si in alte zone din tara.

PNL anunta, in Chiajna, ca va stimula o participare cat mai mare, incercand sa ajute locuitorii din cartierul Militari Residence sa isi poata exercita in numar mare dreptul de vot.

In context, trebuie stiut ca, in Ilfov, in ultimii ani, cca 100.000 de oameni au venit din Bucuresti in diverse noi cartiere, contribuind la o noua dezvoltare a judetului.

Articole recomandate
Actualitate

Jurnalistul Stelian Negrea: „Silvestru i-a dat Dianei un inel și acum ea îi dă o brățară electronică de picior”

Actualitate

Jurnalistul Stelian Negrea: „E un miraj al contractelor gigantice la primăriile de sector pe spații verzi”

Actualitate

Jurnalistul Stelian Negrea: „În sfârșit Parlamentul European a adoptat ieri o lege de protecția a jurnaliștilor”

Actualitate

Jurnalistul Stelian Negrea: „Piedone a intrat în cursa pentru Capitala. Și a lansat cea mai mare mare licitație„

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *