Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Am aici un buchet de scrisori de la indivizi nemulțumiți de ceea ce scriu”

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, cunoscutul jurnalist Stelian Negrea dezvăluie modul în care sunt puse presiuni asupra sa, pentru investigațiile pe care le desfășoară.

„Și munca voastră e la fel de plina de satisfacții și beneficii? Hai sa va spun ce am aici: un buchet de scrisori de la indivizi nemulțumiți de ceea ce scriu despre aceștia. Sa facem inventarul zilei de azi: doua comunicări de la instantele de judecata, una ca niste persoane publice vor alte 200.001 de la mine, și alta ca n-am voie sa scriu despre ei în nici un fel, nicăieri pe nici un fel de mijloc de comunicare în masa. Plus o somație ca trebuie sa le dau acelorași o noua suma de bani. Trimisa in 3 exemplare. Mie, asociației și firmei mele”, afirmă Stelian Negrea.
Dar favorita mea este comunicarea de la OCPI în care este pus un gaj pe o mansarda de 16 metri pătrați din casa unde locuiesc, gaj pus de aceeași indivizi persoane publice. În total, șapte plicuri primite intr-o singura zi din care vedeti cât de periculos a devenit sa faci uz de libertatea de exprimare in Romania!”, se mai arată în postarea jurnalistului.
Mai mult decât atât, Stelian Negrea subliniază o realitate a jurnaliștilor din țările Occidentale: aceștia sunt victimele intimidărilor prin procesele SLAPP (Strategic Lawsuit Against Public Participation). Aceste procese nu sunt deschise cu scopul de a câștiga în instanță, ci de a scădea încrederea și de a împiedica libera exprimare a ideilor.
„Nu te omoară ca in Mexic dar te țin prin tribunale și te buzunaresc la banii din conturi. Pana ramai fără bani de rate, mâncare și pampersi la copii”, concluzionează jurnalistul.
Articole recomandate
Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea, despre cazul 2 mai: „Ne apropiem cu pași repezi de un nou caz Mario Iorgulescu”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Avem o șansă pe care nu o putem rata”

Opinii

George Tuţă: Cum să pregătim viitorul muncii cu oameni capabili să abordeze securitatea cibernetică dacă în sistemul preuniversitar dăm bacalaureatul la informatică… pe hârtie?

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „De ce nu le place părinților la școală?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *