Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Telemedicină II: Sistemul va trebui explicat de medici care nu scriu ca doctorii”

Citiți un editorial semnat de deputatul PNL George Tuță, publicat de Digi24:

O legendă urbană despre arhitectură și ergonomie spune că britanicii, după ce construiau parcuri, le lăsau fără alei un timp pentru a vedea pe unde circulă oamenii în mod natural. Apoi trasau aleile pietruite pe urmele cărărilor făcute de oameni.

În medicina tradițională a ultimelor optsprezece luni, pandemia ne-a trasat câteva cărări clare de care suntem datori să ținem seama. Dacă ne vom încăpățâna să mergem tot pe unde știam noi, vom pierde probabil șanse bune de a traversa parcul pe lumină. Totul depinde de noi și de indicațiile primite citeț de la medici și legiuitori cu înțelegere a modului în care comunitatea poate primi servicii medicale potrivite mult mai direct.

Tot pandemia ne vine în ajutor cu un exemplu. Pentru cazurile simple și medii de Covid-19 survenite în lunile de aglomerare a spitalelor, soluția naturală a fost de monitorizare a pacientului via telefon. Acesta din urmă, dotat cu un device comercial de 30 ron (pulsoximetru) transmitea la distanță unui medic câteva date simple (puls, saturație), precum și câteva semne și simptome clinice (febră, cefalee, oboseală etc). Medicul era în măsură astfel să recomande o serie de medicamente uzuale simptomatice sau, după caz, să recomande deplasarea către spital.

Citiți mai multe AICI.

Articole recomandate
Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Vlad Pascu e un fel de Mario Iorgulescu. Dar ghinionist”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „George Simion a luat-o rău la aceste europarlamentare”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Gâlceava din jurul donării unui sistem Patriot începe să semene cu inutilul scandal Bîstroe”

Opinii

Deputatul PNL George Tuță, despre riscul seismic uriaș în caz de cutremur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *