Opinii

George Tuță, deputat PNL: “România fără dosar” intră în sesiunea de toamnă. La mărire!

Citiți un editorial semnat de deputatul PNL George Tuță, publicat pe Digi24.ro

Orice student fost sau actual știe că sesiunea din toamnă nu este o veste tocmai bună. Doar că cea despre care vorbim are un scop nobil, un final fericit și are nevoie de ajutorul studenților cu idei bune.

“Români fără dosar” este un proiect pe care l-am început anul trecut, colectând idei și experiențe despre cum putem moderniza administrația din România. În viziunea noastră, “dosarul cu șină” este simbolul unui sistem ruginit, încremenit într-o epocă de carton pe care tot încercăm să o depășim. Lipsa de claritate și de sisteme simple online transferă grijile statului către cetățeni, care trebuie să adune nesfârșite acte la dosar pentru cele mai comune treburi administrative care implică statul.

În anul care a trecut am făcut primii pași pentru “România fără dosar”: am interzis statului să solicite copii inutile, interzicem dosarul cu șină, lucrăm la un sistem online pentru obținerea de acte cu valoare judiciară. Dar ca să avansăm mai repede și mai deștept avem nevoie și de minți obișnuite să sară peste etape: studenții! (wink, wink)

Continuarea, AICI

Articole recomandate
Opinii

George Tuță, deputat PNL: „De ce sunt supărați oamenii pe stat?”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Toamna se coc studenții”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea, despre arestarea lui Buzatu: „E și o veste buna. Mai multe chiar”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Rar vezi o duplicitate mai mare ca a Austriei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *