Opinii

George Tuță, deputat PNL: Oh, viața mea: Ce industrii mai depind azi de bani cash?

Citiți un editorial semnat de deputatul PNL George Tuță, publicat de Digi24.ro

Bineînțeles, întrebarea este retorică. Nu căutăm aici răspunsuri pentru că există riscul să le găsim, iar ele, industriile, să nu fie din zona cea mai etică a spectrului economic.

Mâine este ziua educației financiare. Este prima ei aniversare, dar s-a născut cu o misiune. Aceea de a reaminti oamenilor, instituțiilor și mediului de business că prosperitatea începe de la educație.

Un fake rostogolit săptămânile trecute și descifrat de Ediția de Dimineață anunța apocalipsa după cash. Carevasăzică, guvernele vor interzice plățile cu bani cash pentru a avea control absolut asupra populației. Vârf de lance în explicarea dedesubturilor financiare ale ocultei planetare este celebrul cantautor al versurilor de mare foșnire cash:
“Oh, mami, mami,
Ți-aș da banii, ți-aș da banii
Ca să rămâi, oh, viața mea”

Și domnia sa, și restul celor interesați, pot sta liniștiți. Niciun guvern din lume nu dorește suprimarea totală a banilor din hârtie sau polimer. În niciun caz reducerea nivelului de cash din economie nu are drept cauză încercarea de control al maselor. Ci se leagă de o chestiune mult mai pragmatică și mai prozaică: eficiența economică.

Citiți continuarea AICI

Articole recomandate
Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Succesul actualei Strategii de Educație Financiară va depinde de calitatea și implementarea sa adecvată în practică”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea, despre cazul 2 mai: „Ne apropiem cu pași repezi de un nou caz Mario Iorgulescu”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Avem o șansă pe care nu o putem rata”

Opinii

George Tuţă: Cum să pregătim viitorul muncii cu oameni capabili să abordeze securitatea cibernetică dacă în sistemul preuniversitar dăm bacalaureatul la informatică… pe hârtie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *