Opinii

George Tuță, deputat PNL: Financiar nu faci ravagii/ Cum făcea cu stângul Hagi

Citiți un editorial semnat de deputatul PNL George Tuță și publicat de Digi24.ro:

Chiar și atunci când pierde lamentabil, Gică Hagi păstrează ceva din farmecul electric al unui campion. Și mai că te-aștepți să fie așteptat cu flori la aeroport și să defileze prin Ovidiu într-un autocar decapotabil, cu băieții la bustul gol sorbind o bere și cu el însuși vorbind despre cum s-a muncit și cum nu s-a legat jocul.

Gică Hagi nu are cum să nu producă bucurie, performanță și orizont sportiv pentru că echipa sa este, oricând, una câștigătoare. Iar dacă pierde, inevitabilă statistică, toată suflarea microbiștilor știe că acolo s-au petrecut procese fotbalistice și economice corecte.

Deși istoria contrafactuală nu ne ajută defel, stăm și ne gândim cum ar fi arătat Farul Constanța dacă Gică Hagi ar fi avut parte de toată echipa pe care el a creat-o. De toți jucătorii pe care i-a inventat și care acum se bronzează la dolari saudiți sau prin Europa cuprinsă de caniculă. Nu are rost să facem echipa posibilă pe care Hagi ar fi propus-o împotriva șerifilor separatiști dacă nu ar fi fost nevoit să vândă pentru a supraviețui. O știe el, o intuim și noi. Literația financiară a unui mare sportiv este la aceleași cote ca știința sa cu stângul.

O bază construită de la zero din salariul de machidon chibzuit, jucători adunați din praful și corupția orășelelor pentru a fi transformați în campioni, pensionari puși la perfuzii și motivați cu minte sunt câteva din axele de discurs ale oricărui consumator de Liga1. Și ale oricărui amator de statistică economică și financiară.

Citiți continuarea AICI.

Articole recomandate
Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Vlad Pascu e un fel de Mario Iorgulescu. Dar ghinionist”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „George Simion a luat-o rău la aceste europarlamentare”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Gâlceava din jurul donării unui sistem Patriot începe să semene cu inutilul scandal Bîstroe”

Opinii

Deputatul PNL George Tuță, despre riscul seismic uriaș în caz de cutremur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *