Opinii

George Tuță, deputat PNL: „ Cum se scoate girafa de sub mocirlă”

Citiți în cele ce urmează un editorial semnat de deputatul PNL George Tuță și publicat pe Digi24.ro

Știu expresia consacrată în limba română este „din mocirlă”, dar, pentru bucureștenii sectorului 1, din motive lesne de intuit, se potrivește mai bine „de sub mocirlă”. Să explic.

Pentru cei mai mulți locuitori ai Capitalei, sectorul 1 este zona aceea frumoasă în care simți că trăiești într-un oraș european – Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Calea Victoriei, Palatul Regal… Recenta mea calitate, în fruntea PNL Sector 1, mă obligă să remarc și lucrurile care sunt cu prea meschină perseverență ascunse de ochiul bucureștenilor. Și pe care vreau să le schimb numaidecât.

La nici cincisprezece minute de aerul urban al șoselei Kiseleff, dai de un peisaj care nu se mai potrivește deloc. Strada „Câmpul cu maci” nu are niciun „r” în denumire, de aceea probabil nu poate fi grațios graseiată la primăria de sector. Strada „Câmpul cu maci” este una dintre cele peste 20 de străzi ale sectorului care nu au cunoscut vreodată asfaltul. În cel mai frumos sector al Capitalei există încă străzi de pământ, unde oamenii se roagă să NU plouă.

Toate aceste străzi, pe care trăiesc, construiesc, conduc și plătesc impozite bucureșteni cu drepturi depline, au scăpat constant ochiului selectiv al primăriei de sector. Sunt locuri acoperite de mocirlă, sau mai bine zis locuri care nu au ieșit încă de sub mocirlă.

Cum de pățim rușinea? Simplu… Primăria de sector refuză de trei ani să pună pe ordinea de zi asfaltarea străzilor sus-amintite, sub diferite pretexte elitiste „de oportunitate”. Citiți vă rog “nepăsare”. Sau pur și simplu nu se pricepe.

Citiți continuarea AICI

Articole recomandate
Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Sigur așa va scădea prețul RCA cu hoarde de AUR-iști în stradă”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Un anunț pentru oamenii de aproape”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Vlad Voiculescu confunda în mod voit procesul de administrare a vaccinurilor cu achiziția”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „DNA se ocupa și de cei mai mari agenție de influenta ai rusiei in Romania”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *