Opinii

Exodul românilor. Tinerii nu mai vor praf în ochi, ci oportunități reale

Tinerii cu care am vorbit recent vor vadă nu doardezbateri între politicieni ci și oportunități reale. Toată competiția dintre partide și toate conflictele politice, chiar dacă sunt necesare într-o democrație atunci când vrem obținem progres – cu condiția de a fi oneste, a creat mai ales în ultimele luni, dar nu numai, o oarecare senzație de sufocare printre oameni, o senzație de prea mult. Cred românii, mai ales cei tineri cu care am vorbit, ar vrea vadă altceva dincolo de știrile șidezbaterile de la TV, dincolo de social media supraîncărcată cu negativ și de multe ori cu fals. Dincolode toate acestea, tinerii ar vrea vadă oportunitățireale.

Din păcate, guvernul Orban a ratat și la acest capitol.

Discutam cu tinerii despre programul de așa-zisăsusținere a IMM-urilor, cu care guvernanții actuali se laudă ca și cum n-ar ști , de fapt, de ani buni, guvernele României, inclusiv cele ale PSD, au mai avutinițiative pentru acest sector.

Doar , în acest caz, în acest context, deși guvernanțiise laudă cu el, pentru mulți români programul respectivnu reprezintă altceva decât praf în vânt. A, da, așa cum face acest guvern, bani împrumutați din afară cu dobânzimari, nu este vreo idee genială, nici pe departe, ci esteprostie! Pentru nu poți relansa nimic, și cu atât maimult sectorul IMM, și cu atât mai mult afacerile tinerilorantreprenori sau cele care angajează tineri, într-o țarăblocată. De aceste lucruri mi s-a plâns mulți dintre cei cu care am discutat în ultima perioadă.

Guvernul Orban a blocat țara și a ținut-o paralizată de frică. Frica de propria-i lipsă de idei, de soluții. Oriacestea vin doar dacă te interesează cu adevărat guvernezi. Ele nu vin, așa cum este cazul PNL, dacă tot ce vrei pe această lume este și mai multă putere, și maimulți oameni proprii puși în funcții, și mai multecontracte pentru firmele apropiaților!

Eu am spus în ultimii ani, mai ales de la tribunaSenatului, actualul PNL nu are nici soluții și nicidorința de a face ceva. Politica lor este: lasă merge șiașa. Inclusiv în orașul meu natal, Oradea, lucrurilefuncționează la fel. Și se vede. Oamenii, românii, tinerii, sunt extrem de inteligenți și nu poți, cum speră PNL, le iei ochii cu vorbe în vânt. Și nici nu ai avea voie încerci. Este cinism dus la maximum, doamnelor șidomnilor din PNL.

Toate aceste gânduri mi-au fost inspirate, cum spuneam, de tinerii cu care am discutat în ultima perioadă. Le estecu atât mai greu cu cât văd un guvern și o guvernarehabarnistă și nepăsătoare. DAR, o spun și aici, le-am spus-o și celor tineri:

Niciodată, cât va fi PNL la putere, nu veți auzispunând ceea ce au spus cei de la PNL cât erau în Opoziție. Niciodată nu voi spune e mai bine afară, e mai bine pleci, e mai bine oriunde decât acasă. Nu sună a nebunie doar când citiți așa ceva? Ei bine, acesta a fost programul lor, SINGURUL, luni și luni de zile. Și ne mirăm cu nu sunt în stare guverneze?

Dragi tineri și tinere din România, viitorul vostru nu este printre străini, nu este făcând orice, oriundealtundeva. Speranța voastră, viitorul vostru, viața voastră și succesul vostru sunt aici, acasă! În România. Le aveți, le puteți avea și le veți avea pe toate dacă nu lăsați amăgiți de cei care, precum PNL, spuneau să plecați din țară. Nu. În România stăm, în România ne implicăm, în România luptăm pentru viitor și da, uneori ne mai certăm între noi. Dar în România, în țaranoastră, în casa noastră, noi toți, mai ales cei tineri, putem avea și vom avea succes. Este loc mult, enorm, de creștere, sunt oportunități numeroase pentru cei curajoși și va fi și mai bine când vom avea un guverncare se și pricepe.

Cu sau fără conflicte politice, dragi tineri, eu rog să mâneți și reușiți în România!

 

Autor: Florian Bodog

Articole recomandate
Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Sigur așa va scădea prețul RCA cu hoarde de AUR-iști în stradă”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „ Cum se scoate girafa de sub mocirlă”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Un anunț pentru oamenii de aproape”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Vlad Voiculescu confunda în mod voit procesul de administrare a vaccinurilor cu achiziția”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *