ActualitatePolitică

AMBI: ”Având în vedere situația generată de virusul COVID-19, AMBI vine în sprijinul autorităților publice locale din regiune”

”Având în vedere situația de criză socio-economică generată de virusul COVID-19 și ținând cont de faptul că regiunea București-Ilfov este puternic afectată, AMBI vine în sprijinul autorităților publice locale din regiune, cu câteva idei de tip măsuri care ar putea fi implementate”, se arată într-un comunicat al Alianței Metropolitane București-Ilfov. 

”În primul rând, așa cum am observat că deja acționează autoritățile, toate măsurile ce privesc Municipiul București trebuie să fie aplicate și în Ilfov. 

Populația din Mun. București nu poate fi separată de cea din Ilfov din motive evidente: o mare parte dintre locuitorii Județului Ilfov lucrează în București. Mai mult, anumite localități sunt scufundate în Municipiul București și aplicarea unui regim diferit poate fi comparabilă, păstrând proporțiile, cu construirea unui zid administrativ similar cu Zidul Berlinului. Separarea unei comunități cum este cea din București-Ilfov, ar genera multe deficiențe, nu ar ține cont de nevoile comunității și ar pune autoritățile în imposibilitatea de a controla regiunea. 

Plecând de la aceast mod de acțiune ce implică întreaga regiune București-Ilfov, suplimentar față de măsurile deja adoptate, AMBI propune următoarele măsuri: 

  1. Constituirea unei structuri Metropolitane de gestionare a crizei COVID. Această structură Metropolitană va cuprinde toți conducătorii celor 50 de administrații din zona București-Ilfov. Astfel, măsurile ar fi luate în mod unitar cu privire la aceeași comunitate. S-ar putea realiza achiziții publice urgente în comun de către toate administrațiile locale din București-Ilfov (6 sectoare, Municipiul București, Județul Ilfov si cele 42 de unități administrative-teritoriale din Ilfov). 
  2. Închiderea tuturor parcurilor, a zonelor de agrement dar și a pădurilor din proximitatea orașului (Pădurea Băneasa, Pădurea Snagov etc)
  3. Verificarea tuturor automobilelor care intră în Județul Ilfov, în sensul în care vor avea voie să intre doar cele care justifică prezența în Județ/Mun. București. O astfel de măsură este mai ușor de implementat întrucât gestionarea verificării intrărilor în Județul Ilfov este mai facilă decât gestionarea intrărilor în Mun. București. 
  4. Constituirea unui singur grup comun de voluntari pentru întrajutorarea persoanelor vulnerabile în această perioadă (cumpărături și medicamente). Acest grup trebuie să beneficieze de echipament de protecție și trebuie să aibă acces la resursele autorităților publice locale pentru identificarea persoanelor vulnerabile. Astfel, inclusiv organizațiile non-profit vor putea sa fie mai eficiente în demersurile pe care le fac în acest sens.
  5. Transportul public trebuie să se realizeze în condiții de siguranță. În acest sens, numărul de persoane care urcă într-un mijloc de transport în comun trebuie să fie limitat. Astfel, trebuie marcate locurile din mijlocul de transport pe care se pot așeza oamenii, fiind respectată o distanță optimă între aceștia.  Se recomandă ca deplasările să fie efectuate doar cu mașina personală.  
  6. Punerea la dispoziția mediului de afaceri, în mod gratuit, a unor centre logistice deținute de autoritățile publice locale, pentru continuarea activității.     
  7. Constituirea din bugetele tuturor autorităților publice locale din Județul Ilfov și din Mun. București a unor centre de triaj și de îngrijire a persoanelor infectate. 
  8. Lângă Aeroportul Otopeni, pentru toți pasagerii care vin din zone de risc, constituirea unei zone de carantinare în care toți pasagerii să fie testați și să rămână timp de 14 zile în izolare. 
  9. Toate unitățile militare din zona București-Ilfov sa fie transformate în unitati spitalicești militare. Există fonduri pe PNDL. 
  10. Personalul medical trebuie protejat. Trebuie asigurate locuri de cazare pentru personalul medical din zona București-Ilfov. Personalul medical într-un mod eroic își riscă sănătatea, dar nu trebuie să o riște și pe a celor apropiați. Se pot folosi hotelurile din zona București-Ilfov, dar și construcțiile ANL”, se mai arată în comunicatul emis de către AMBI. 
Articole recomandate
Actualitate

Jurnalistul Stelian Negrea: „Silvestru i-a dat Dianei un inel și acum ea îi dă o brățară electronică de picior”

Actualitate

Jurnalistul Stelian Negrea: „E un miraj al contractelor gigantice la primăriile de sector pe spații verzi”

Actualitate

Jurnalistul Stelian Negrea: „În sfârșit Parlamentul European a adoptat ieri o lege de protecția a jurnaliștilor”

Actualitate

Jurnalistul Stelian Negrea: „Piedone a intrat în cursa pentru Capitala. Și a lansat cea mai mare mare licitație„

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *