Opinii

George Tuță, deputat PNL: De câți influenceri e nevoie pentru a influența o țară?

Citiți un editorial semnat de deputatul PNL George Tuță, publicat de Digi24.ro

Am urmărit cu sufletul la gură aventura unui influencer în mijlocul intersecției și am realizat că orice influencer are nevoie să fie din când în când influențat pozitiv de un echipaj de la Circulație. Cum croitorul nu are cămașă, nici cizmarul pantofi, căci lucrează preponderent pentru clienți, tot așa influencerul își pierde busola când e vorba de propriul sine.

Episodul mi-a născut mai multe întrebări despre influență și direcție, despre sensul (giratoriu) al lumii în care trăim și al experienței mele de parlamentar.

Căci, nu-i așa, parlamentarul se află la confluența dintre cadență, apetență și efervescență, căutând să își dedice energia unor proiecte care să exercite o influență în bine asupra vieții cetății și a cetățenilor săi. Cum ar veni, influencer get-beget cu responsabilități bine definite, fără edituri și filtre flatante.

Unde începe, unde se termină și mai ales cât durează strădania parlamentarului de a influența lucrurile, într-o rețea socială pe bune, în care nu există like-uri, ROI și engagement?

O lege depusă spre vot nu poate fi mai mult decât ceea ce este, adică un alt pas spre progres. Dar sunt convins că orice pas în direcția bună va antrena alți pași și alți oameni. Iar odată pornit, motorul social va naviga cu mai mare ușurință spre binele comun.

Cel mai recent pas pe care l-am făcut ca influencer-prin-fișa-postului a fost cel de a propune o lege care facilitează accesul cetățenilor la servicii publice. O veche obsesie de-ale mele. Alături de conceptul „fără copii și alte hârtii”.

Citiți continuarea AICI

Articole recomandate
Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Vlad Pascu e un fel de Mario Iorgulescu. Dar ghinionist”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „George Simion a luat-o rău la aceste europarlamentare”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Gâlceava din jurul donării unui sistem Patriot începe să semene cu inutilul scandal Bîstroe”

Opinii

Deputatul PNL George Tuță, despre riscul seismic uriaș în caz de cutremur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *