Opinii

George Tuță: „Când e cel mai bun moment să te oprești din învățat?”

Citiți mai jos un editorial semnat de deputatul PNL George Tuță, publicat pe Financial Intelligence:

În câteva săptămâni, Ministerul Muncii și Protecției Sociale va publica noul nomenclator, ce va include și meseriile viitorului, care vor deveni comune în următorii 10-20 de ani.

Acum 100 de ani, bărbatul era unicul responsabil de pusul pâinii pe masă. Asta presupunea un salariu generos, indiferent de plusvaloarea pe care o aducea prin muncă. Dacă, printr-o nenorocire, rămânea fără job, bunăstarea întregii familii era în pericol.

Fast-forward 50 de ani. Ambii parteneri lucrează, banii intră în casă din două surse, riscul de a rămâne fără pâine și lapte scade considerabil. Faci școală, înveți o meserie, te angajezi și, cu mici excepții, rămâi acolo până ce pensia vă va despărți.

Fast-forward încă 50 de ani. COVID-19 acaparează planeta, economia e puternic impactată, firma unde lucrezi se închide. Ce variante ai? Astăzi, șomajul este realitatea cu care se confruntă aproximativ 5% dintre românii cu drept de muncă, adică în jur de 450.000 de bărbați și femei. În situații ca acestea, lucrurile pe care le poate face statul pentru tine sunt adesea limitate și insuficiente.

Citiți mai multe AICI.

Articole recomandate
Opinii

George Tuță: „Dl. V și războiul clonelor de buletin”

Opinii

George Tuță: „Simptomatologia deochiului. Cât de pregătiți sunt românii pentru întâlnirea cu știința?”

Opinii

George Tuță: „Boboci în pandemie. Ce examene ne așteaptă în anul doi?”

Opinii

George Tuță: „Recviemul numărătorului de bani sau cum motorul electric va ucide mineriadele”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *