ActualitatePolitică

Parlamentarii PPU, proiect de lege bazat pe rezultatul referendumului pentru interzicerea amnistiei și grațierii

Parlamentarii umaniști au depus un proiect de lege pentru modificarea OUG 57/2019 privind completarea Codului administrativ, în vederea punerii în operă a voinței poporului român, exprimată la referendumul din data de 26 mai 2019.

Astfel, proiectul prevede că Guvernul nu poate adopta ordonanțe de urgență în domeniul legilor constituționale, în domeniul infracțiunilor și pedepselor, precum și în domeniul organizării judiciare, potrivit unui comunicat remis de PPU.

La referendumul din 26 mai 2019 românii au votat, în procent de 85,91% pentru interzicerea amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție și pentru interzicerea posibilității Executivului de a adopta ordonanțe de urgență în domeniile menționate mai sus.

Voința poporului este suverană, iar referendumul este una dintre modalitățile constituționale care consființesc această suveranitate. Noi am transpus această voință a românilor într-un proiect de lege”, a explicat deputatul PPU (social-liberal) Steluța Cătăniciu, inițiator al proiectului, se mai arată în comunicat.

Articole recomandate
Politică

Moment unic în România: șeful PSD, în aceași tabără cu marii investitori, împotriva Guvernului

Politică

Deputat PNL George Tuță: Economia Verde și Digitalizarea sunt piloni cheie în dezvoltarea României inovative

Politică

George Tuţă: „Colaborarea şi schimbul de idei, direcţii principale pentru încurajarea inovării”

Politică

Europarlamentarul umanist Maria Grapini: Dacă se mai gândește cineva la viața oamenilor, alegerile parlamentare trebuie amânate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *