PeBloguri Exit Reader Mode

Stelian Negrea: „Jelania e în fibra acestui popor. Exemplul cu Pasajul Domnești e grăitor”

Odată cu deschiderea pasajului Domnești, așteptat de bucureșteni și locuitorii din zonele limitrofe timp de trei ani, traficul de pe acesta s-a desfășurat cu dificultate. În acest context, jurnalistul Stelian Negrea afirmă că „jelania e în fibra acestui popor”, iar „exemplul cu Pasajul Domnești e grăitor”. 

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, senior editorul Newsweek exemplifică două situații în mijlocul cărora se află pasajul care leagă Capitala de Domnești:

Jelania e în fibra acestui popor. Exemplul cu Pasajul Domnești e grăitor.

Zilele și anii trecuti înainte și la inaugurare: că de abia i-au dat drumul după atâția ani de chin și bătut apa în piuă, că a durat nu știu câți ani, că unii îl așteaptă de pe vremea lui Ceaușescu etc.

Astăzi după ce i-au dat drumul. Se circulă pe pasaj bară la bară. Ba chiar n-ar mai fi nevoie de el și in extenso și de mașină și mai bine am investi banii în altceva etc.

Viața în general e nasoală și, în ciuda happy-end-urilor din filme, se sfârșește prost. Pentru toată lumea. În sensul că nimeni nu scapă de moarte. Cu pasaj sau fără.

Unii de frica marii crăpelnițe de care n-au scăpat ei Napoleon sau Einstein nu mai apucă să trăiască”.