PeBloguri Exit Reader Mode

Jurnalistul Stelian Negrea: „Un an de zile i-a luat Tribunalului Penal International sa emită un mandat pe numele lui putin pentru crime de război”

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis vineri mandat internațional de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin pentru crime de război. Acesta este acuzat de deportarea ilegală a mii de copii ucraineni de pe teritoriul Ucrainei în Federația Rusă.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, jurnalistul Stelian Negrea comentează această decizie, pe care o consideră a fi venit prea târziu – după un an. În tot acest timp, civili și militari ucraineni și-au pierdut viața „ca niște procurori sa adune probe pentru a-l pune sub acuzare pe cel responsabil de aceste crime, atrocitati și pagube materiale nemaivăzute in Europa după cel de-al doilea război mondial”. 

„E o performanta fabuloasa a unui geniu al politicii sa treci intr-un an de la cel mai iubit dictator al Europei, care mituia mai toți oficialii europeni, la un criminal de război”, mai spune Negrea.

Mai mult, acesta afirmă că „Rusia nu recunoaște autoritatea tribunalului e alta poveste”, „la fel cum e alta poveste ca toate loazele rusiei se vor screme pentru alte motive sa spele creierele romanilor în favoarea recent acuzatul de crime de război”.