PeBloguri Exit Reader Mode

Jurnalistul Stelian Negrea: „Am aici un buchet de scrisori de la indivizi nemulțumiți de ceea ce scriu”

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, cunoscutul jurnalist Stelian Negrea dezvăluie modul în care sunt puse presiuni asupra sa, pentru investigațiile pe care le desfășoară.

„Și munca voastră e la fel de plina de satisfacții și beneficii? Hai sa va spun ce am aici: un buchet de scrisori de la indivizi nemulțumiți de ceea ce scriu despre aceștia. Sa facem inventarul zilei de azi: doua comunicări de la instantele de judecata, una ca niste persoane publice vor alte 200.001 de la mine, și alta ca n-am voie sa scriu despre ei în nici un fel, nicăieri pe nici un fel de mijloc de comunicare în masa. Plus o somație ca trebuie sa le dau acelorași o noua suma de bani. Trimisa in 3 exemplare. Mie, asociației și firmei mele”, afirmă Stelian Negrea.
Dar favorita mea este comunicarea de la OCPI în care este pus un gaj pe o mansarda de 16 metri pătrați din casa unde locuiesc, gaj pus de aceeași indivizi persoane publice. În total, șapte plicuri primite intr-o singura zi din care vedeti cât de periculos a devenit sa faci uz de libertatea de exprimare in Romania!”, se mai arată în postarea jurnalistului.
Mai mult decât atât, Stelian Negrea subliniază o realitate a jurnaliștilor din țările Occidentale: aceștia sunt victimele intimidărilor prin procesele SLAPP (Strategic Lawsuit Against Public Participation). Aceste procese nu sunt deschise cu scopul de a câștiga în instanță, ci de a scădea încrederea și de a împiedica libera exprimare a ideilor.
„Nu te omoară ca in Mexic dar te țin prin tribunale și te buzunaresc la banii din conturi. Pana ramai fără bani de rate, mâncare și pampersi la copii”, concluzionează jurnalistul.