”Un fenomen interesant, care nu are legatură directă cu coronavirusul, ci mai degrabă are legatură cu modul în care autorităâile se raportează la comunitate în fața unei situații de criză: ați observat că, în ceea ce priveșste implementarea măsurilor de prevenție, zona București-Ilfov este tratată ca fiind o singură entitate?”, arată Vlad Soare, președintele Alianței Metropolitane București-Ilfov, pe pagina sa de Facebook.
”O să răspundeți “Păi nu e normal?” Ba da! Firește că e normal, Bucureștiul fiind o enclavă și având de jur împrejurul său Ilfovul. De asemenea, nu poate fi controlat transferul de populație care se realizează zilnic între București Ilfov, la fel cum nu poate fi controlat nici transferul de populație care se realizează între sectoarele Municipiului București.
Ceea ce vreau să arăt este faptul că, în fața unei situații de criză, autoritățile apelează la soluția naturală și firească: București-Ilfov reprezintă o regiune ce trebuie tratată ca un întreg. E intuitiv și e corect. Iar dacă asta este soluția firească și naturală într-o situație de criză, nu credeți că și într-un climat de normalitate ar trebui să menținem Bucureștiul și Ilfovul împreună și nu împărțit în 50 de administrații publice locale care toacă banii comunității degeaba?
Dacă tot ai puțin timp acum, poate arunci un ochi pe www.am-bi.ro să vezi despre ce este vorba. Pentru că, după ce câștigăm lupta pentru sănătate, trebuie să ne apucăm să construim un mediu favorabil comunității în ansamblul ei”, a mai afirmat avocatul Vlad Soare.