Opinii

Stelian Negrea: „Peste 70% din români nu doresc ieșirea din UE. Ar fi și ilogic și sinucigaș să vrei să ieși”

Jurnalistul Stelian Negrea a atras atenția, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, că un sondaj realizat de INSCOP relevă faptul că românii nu-și doresc ieșirea din UE. Mai mult, el susține că o astfel de măsură, adoptată deja de Marea Britanie, nu este fezabilă pentru România.

„Ar fi și ilogic si sinucigas sa vrei sa ieși din structura unde lucrează vreo 4-5 milioane de români care trimit 4-5 miliarde de euro anual celor 10-15 milioane de români rămași în țară”, explică jurnalistul pe platforma de social media. Mai mult, Negrea punctează că sondajul întărește ideea că România își dorește să fie alături de parteneri: „Acest sondaj vine după cel de acum o săptămână care arata ca 75% din români vor ca Vestul sa fie in continuare direcția la care ne raportam, si sa nu ieșim din NATO”, a mai adăugat acesta.

Însă întrebarea avansată de Stelian Negrea se referă la posturile de televiziune și politicienii care avansează această idee. Fără să dea nume, gazetarul se întreabă care este publicul-țintă, din moment ce o majoritate covârșitoare a populației este orientată spre Occident.

„Și atunci vii și îți pui aceeași intrebare: cărui public se adresează câteva din televiziunile de știri, cărui electorat i se adresează anumite partide si lideri politici și pentru cine lucrează unii de prin serviciile de informații? De tot promovează ieșirea din UE si din NATO și fac Vestul sursa tuturor relelor spre deosebire de Rusia și China”, se mai arată în postare.

Articole recomandate
Opinii

Stelian Negrea: „Și azi, Simion a vrut să arate că eticheta de om al rușilor nu i-a fost pusă degeaba”

Opinii

Stelian Negrea: „S-a îndulcit pedeapsa pentru domnu Piedone”

Opinii

Stelian Negrea: „Din 2014, României i-a fost încredințată securitatea cibernetică a Ucrainei”

Opinii

Stelian Negrea: „Dacă n-ai curajul sa mergi în Ucraina, vine Ucraina la tine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *