Politică

Parlamentul a adoptat proiectul ”Sprijin pentru România”. Ciucă: Mă bucur că Parlamentul a adoptat majorarea alocației de hrană pentru copiii

Miercuri, Parlamentul României a oferit vot favorabil mai multor măsuri de protecție socială, cuprinse în pachetul legislativ ”Sprijin pentru România”. Cu această ocazie, premierul Nicolae Ciucă a felicitat răspunsul parlamentarilor la inițiativa coaliției de guvernare de a introduce mai multe măsuri care să asigure stabilitatea economică a României.

Într-o postare pe Facebook, prim-ministrul s-a declarat fericit de votul de astăzi din Parlament, când s-a decis majorarea la 22 lei/zi a alocației de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială. Alte măsuri care au primit undă verde din partea legislativului se referă la obligativitatea asigurării banilor necesari pentru diverse nevoi personale.

Nicolae Ciucă a mai explicat că „aceste măsuri, prevăzute în pachetul «Sprijin pentru România», au fost luate pentru a proteja populația vulnerabilă”. „Guvernul pe care îl conduc are o preocupare reală pentru a-i ajuta pe cei care au cea mai mare nevoie și, de aceea, 40% din pachetul «Sprijin pentru România» merge înspre măsuri sociale”, a mai spus premierul.

Anterior, acesta a explicat că pachetul de măsuri are scopul de a asigura „stabilitatea economică până la sfârşitul anului”, precum și crearea „premiselor pentru ca economia să se dezvolte”. „Acest pachet de sprijin pentru România se bazează pe rezultatul analizelor pe care le-am făcut la nivelul Guvernului. Se bazează pe concluziile pe care le-am desprins din dialogul cu societatea civilă (…)Trebuie să ne asigurăm că cetăţenii vulnerabili beneficiază de sprijinul Guvernului, beneficiază de solidaritate”, a spus acesta într-un interviu la Radio România Actualităţi, luni.
Articole recomandate
Politică

George Tuță, deputat PNL: „Legea incluziunii financiare a fost adoptată! Se creează un mediu propice pentru prosperitatea românilor!”

Politică

George Tuță, deputat PNL: „Propun o coaliție pentru incluziunea financiară, prin care sistemul bancar, statul și mediul academic să găsească cele mai bune soluții pentru consumatori”

Politică

George Tuță, deputat PNL: Strategia de educație financiară este la fel de necesară ca strategia națională de dezvoltare a pieței de capital

Politică

George Tuță, deputat PNL: Cetățenii pot sesiza pe romaniafaradosar.ro situațiile când le sunt cerute dosare cu șină, obiecte de papetărie sau copii după documente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *