Politică

Parlamentul a adoptat proiectul ”Sprijin pentru România”. Ciucă: Mă bucur că Parlamentul a adoptat majorarea alocației de hrană pentru copiii

Miercuri, Parlamentul României a oferit vot favorabil mai multor măsuri de protecție socială, cuprinse în pachetul legislativ ”Sprijin pentru România”. Cu această ocazie, premierul Nicolae Ciucă a felicitat răspunsul parlamentarilor la inițiativa coaliției de guvernare de a introduce mai multe măsuri care să asigure stabilitatea economică a României.

Într-o postare pe Facebook, prim-ministrul s-a declarat fericit de votul de astăzi din Parlament, când s-a decis majorarea la 22 lei/zi a alocației de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială. Alte măsuri care au primit undă verde din partea legislativului se referă la obligativitatea asigurării banilor necesari pentru diverse nevoi personale.

Nicolae Ciucă a mai explicat că „aceste măsuri, prevăzute în pachetul «Sprijin pentru România», au fost luate pentru a proteja populația vulnerabilă”. „Guvernul pe care îl conduc are o preocupare reală pentru a-i ajuta pe cei care au cea mai mare nevoie și, de aceea, 40% din pachetul «Sprijin pentru România» merge înspre măsuri sociale”, a mai spus premierul.

Anterior, acesta a explicat că pachetul de măsuri are scopul de a asigura „stabilitatea economică până la sfârşitul anului”, precum și crearea „premiselor pentru ca economia să se dezvolte”. „Acest pachet de sprijin pentru România se bazează pe rezultatul analizelor pe care le-am făcut la nivelul Guvernului. Se bazează pe concluziile pe care le-am desprins din dialogul cu societatea civilă (…)Trebuie să ne asigurăm că cetăţenii vulnerabili beneficiază de sprijinul Guvernului, beneficiază de solidaritate”, a spus acesta într-un interviu la Radio România Actualităţi, luni.
Articole recomandate
Politică

Stelian Negrea: „Infarctul este noul ceai servit de Putin apropiaților sai”

Politică

Ora de educație financiară, introdusă în școli. George Tuță, deputat PNL: „Tot ce facem în ziua de astăzi are loc cu educația financiară”

Politică

Stelian Negrea: „Slovacia a dat Ucrainei un sistem de aparare. Cum sta România si Ungaria?”

Politică

Marcel Ciolacu, înainte de discursul lui Zelenski: ”Românii din Ucraina luptă în aceste zile pentru libertatea țării în care trăiesc”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *