Politică

Legea pentru serviciile de finanţare participativă, votată. George Tuţă: Avem regulament pentru campaniile de crowdfunding

Proiectul de lege care vizează reglementează furnizorii de servicii de finanţare participativă pentru afaceri, prin punerea în aplicare a Regulamentului (UE) 2020/1503, care reglementează acest domeniu, a fost adoptat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional. Astfel, România este la un pas de a avea o legislație privind modalitățile de creare și administrare a platformelor de crowdfunding, conform Digi24.

„La prima vedere titlul legii duce cu gândul la ceva complicat, de interes doar pentru cei care ştiu ce înseamnă indicele DOW, să citească un bilanţ contabil sau pentru cei ce ştiu ce înseamnă un proiect brownfield. Însă vreau să dau asigurări că este vorba de ceva palpitant şi interesant pentru foarte mulţi dintre noi”, a afirmat deputatul PNL George Tuță, conform unui comunicat de presă.

„Prin această lege ni se vor deschide oportunităţi, de care sper că vom profita din plin. Pentru că vom putea să investim în proiecte, pentru a avea ulterior un beneficiu la care acum poate doar visăm. Prin această lege avem şi noi, în sfârşit, un regulament pentru campaniile de crowdfunding. În proiectul nostru vorbim de crowdfunding ca formulă inovatoare de atragere de investiţii prin mecanisme în mod sigur mai rapide şi mai puţin birocratice decât ale statului. Și prin educaţia financiară, o altă cauză dragă mie pentru care am consumat şi voi consuma multă energie, vom reuşi să identificăm acele proiecte în care să investim pentru a avea un câştig. Este important să ştim cum să ne folosim de resursele financiare pe care le deţinem pentru a le înmulţi. Și nu, nu este vorba de un miracol, de genul înmulţirii pâinii şi peştilor, ci despre utilizarea mai deşteaptă a acelor bani, mulţi sau puţini, de care dispunem acum. Trebuie să avem doar mintea deschisă pentru că avem acum şi instrumente legale predictibile care să ne ţină departe de riscuri”, a mai declarat parlamentarul liberal.

Finanțarea participativă, sau crowdfundingul, reprezintă o formă de punere în legătură a potențialilor investitori cu administratorii unor afaceri care caută fonduri, prin intermediul platformelor online.

Inițiativa ce tocmai a primit avizul Parlamentului reprezintă transpunerea în legea națională a regulamentului european, menit să uniformizeze procedura de avizare a platformelor de finanțare participativă, printr-o autorizaţie unică bazată pe un singur set de reguli.

Citiți mai multe AICI.

Articole recomandate
Politică

George Tuță, deputat PNL: Certificatele de cazier judiciar vor fi eliberate și în formă electronică

Politică

George Tuţă şi Radu Oprea: Iniţiativă legislativă prin care oferim oportunitatea fiecărui cetățean să aibă garantat un cont, fără comisioane financiare

Politică

Dosarul cu şină va deveni în curând istorie. Instituțiilor publice le-ar putea fi interzisă solicitarea oricărui obiect de papetărie

Politică

George Tuţă: “Trebuie să ne uităm la serviciile financiare sau la accesul la serviciile financiare ca la alimentarea cu apă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *