Actualitate

Guvernul PNL își bate joc de fermieri. Comisia de constatare a daunelor provocate de secetă consemnează un grad de calamitate mai mic pentru a nu acorda subvenții

Seceta a lovit Europa de Est, iar România alături de Polonia sunt cele mai afectate state. Peste criza sanitară, agricultorii români au fost loviți și de secetă și de incompetența guvernamentală.

În România, doar 20% din suprafața agricolă este irigatăiar ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a declarat că seceta a afectat peste 1,1 milioane de hectare.

Subvențiile pentru daunele provocate de secetă sunt o găselniță de PR, nu un ajutor pentru agricultori

Pentru a-i ajuta pe agricultori, guvernul PNL a decis să trimită o Comisie de constatare a daunelor provocate de secetă. Fermierii afectați îi acuză pe funcționarii trimiși de guvern că au adoptat o strategie prin care evaluează și notează în procesul-verbal un grad de calamitate sub cel din teren astfel încât să lase o bună parte din producătorii agricoli fără despăgubirile pentru secetă.

Sorin Bogdan, fermier din comuna Petrești, județul Dâmbovița spune că în cazul său, la o densitate de 230-250 spice pe metru pătrat, cu 10-16 boabe viabile pe spic, comisia a reușit să evalueze producții de peste 3 tone la hectar pentru a nu acorda despăgubiri, deși agricultorul spune că îi va fi greu să scoată 1,5 tone la hectar.

În atenția Ministrului Agriculturii, Primului Ministru și Prefectului Județului Dâmbovița. Iată cum comisia de constatare și evaluare a pagubelor își bat joc de fermierii din comuna Petrești, Județul Dâmbovița și probabil din toată țara. La o densitate de 230-250 spice pe metru pătrat cu 10-16 boabe pe spic viabile la momentul actual, au reușit sa evalueze producții de peste 3 tone la hectar pentru a nu acorda despăgubiri, considerându-se pagubă doar cele calamitate peste 30 la sută. ”Nici 20 la sută din fermierii români nu-și vor permite să înființeze în toamnă culturi de grâu, neputându-și acoperi cheltuielile pe 2020. La un preț al grâului de 0.68 ron pe kg cu o producție de 1-1.5 tone la hectar pentru fermieri anul agricol va fi un dezastru”, a mai subliniat producătorul agricol, a scris fermierul Sorin Bogdan într-o postare pe Facebook.

Articole recomandate
Actualitate

PSD propune introducerea stimulentelor pentru profesori. Marcel Ciolacu: „Sunt în linia întâi, ca și medicii”

Actualitate

Liberalii se lupta cu PSD in Chiajna, pentru dreptul de vot

Actualitate

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) lansează campania „STOP ABUZURILOR!”, pentru cetățenii români care s-au confruntat cu abuzuri din partea instituțiilor statului

Actualitate

Încă un parlamentar trece la Partidul Puterii Umaniste (social-liberal)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *