PeBloguri Exit Reader Mode

George Tuță: „Greșeala este iminentă. Lecțiile sunt opționale”

Citiți mai jos un editorial semnat de deputatul PNL George Tuță, publicat pe Digi24:

Dacă nu ai petrecut ultimii ani într-un loc pustiu, fără conexiune de internet, sigur ai primit cel puțin un comentariu care să-ți pună încrederea în umanitate la îndoială. Cancel culture este cel mai recent trend de activism online, care poate fi rezumat în discreditarea publică a unei persoane sau a unei întâmplări. Fenomenul este cel mai adesea întâlnit pe rețelele sociale, însă anularea selectivă a lucrurilor care nu ne convin e veche de când lumea și depășește bariera internetului.

Să luăm un exemplu recent. Luni a debutat prima sesiune parlamentară din acest mandat. Tema principală – respingerea prevederilor propuse de vechiul Parlament. Am studiat legile respinse și pot să afirm că sunt pline de erori. Dar dacă rămânem la stadiul de ,,ai greșit, ești prost”, n-am învățat nimic. Riscul pe care îl aduce ,,cancel culture” este de a ne încuraja să ne oprim la prima reacție.

Eu sunt pasionat de inovare, pe care o definesc ca fiind procesul de a ajunge de la idee la factură. În inovare, la fel ca și în antreprenoriat, greșeala este iminentă. Din punctul meu de vedere, e important să greșim. E chiar de încurajat. Ce contează e cum greșim și cum transformăm greșeala în ceva benefic. Aici intervine ,,failure culture”, sau cultura eșecului.

Citiți mai multe AICI