Opinii

George Tuță: „Google oferă finanțare inițiativelor pentru egalitate socială în România”

Citiți mai jos un editorial semnat de deputatul PNL George Tuță, publicat pe Financial Intelligence:

Google.org, ramura organizației care se ocupă de acte de caritate, lansează proiectul Impact Challenge Central and Eastern Europe, prin care oferă granturi în valoare totală de 2 milioane de euro inițiativelor care pun tehnologia și inovarea în scopul categoriilor defavorizate. Proiectul se adresează unui număr de 11 țări din regiune, iar România se află printre ele.

Inovarea își găsește cel mai ușor locul acolo unde există probleme și nemulțumire. Pandemia ne-a luat prin surprindere și ne-a forțat să găsim alternative digitale la stilul nostru de viață. Iar prin asta a scos la lumină toate sectoarele unde, din punctul de vedere al digitalizării, am rămas în urmă. Dacă vrem să concurăm cu Occidentul, avem nevoie să accelerăm schimbarea, iar asta se poate face doar prin soluții inovatoare.

România se află acum în cel mai bun punct pentru a cultiva spiritul inovator care să ne devină busolă pentru următoare perioadă de dezvoltare socială și economică. Avem contextul, specialiștii și drive-ul să construim o societate a viitorului. Cred că tehnologia are capacitatea de a rezolva problemele inegalității și divizării? Cu siguranță. Însă fără oamenii din spate, tehnologia este, în cel mai bun caz, fier vechi.

Citiți articolul integral AICI.

Articole recomandate
Opinii

Stelian Negrea: „Zelensky trebuie să înțeleagă că nu poate câștiga ajutor suplimentar mințind”

Opinii

Stelian Negrea: „Jelania e în fibra acestui popor. Exemplul cu Pasajul Domnești e grăitor”

Opinii

Stelian Negrea: „Un circar mediatic, Alex Jones, a fost condamnat de Justiție să plătească nu mai puțin de 1,5 miliarde de dolari”

Opinii

Stelian Negrea: „Șoșoacă și Greta, ambele cu Rusia în suflet”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *