Politică

George Tuță, deputat PNL: Olimpiada copiilor inutile, proba de sărituri cu stihurile

Citiți un editorial semnat de deputatul PNL George Tuță, publicat de Digi24

Beijing 2022 pare Olimpiada de care nimeni nu avea chef, dar pe care nu se cădea să o ratăm măcar pentru a mima că lucrurile au revenit la normal.

România participă cu douăzeci și doi de sportivi și sunt slabe șanse să se atingă de vreo medalie, din motive care nu le pot fi nici pe departe imputabile. Acestea fiind spuse, slalom uriaș către un subiect a cărui soartă chiar ne stă în puteri – eliminarea copiilor inutile.

Dacă ar exista o Olimpiadă a debirocratizării în țara noastră, ea ar trebui să aibă cu siguranță ediții anuale. Proiectul nostru de subțiere a dosarului cu șină este o afacere care a reușit să zgâlțâie telescaunul pentru 3228 de unități administrativ teritoriale. Gest reflex, acestea se țin tare de bețe, căutând să găsească salvare și susținere acolo unde nu există. Înapoi nu putem reveni, instalația nu se oprește pentru orice emoție și nici nu putem sta pentru totdeauna la un vin fiert la baza pârtiei. Trebuie doar să ne luăm inima în dinți și să luăm o decizie bună care ne va fi utilă pentru tot restul vieții și va genera curaj și pentru alte sporturi extreme (gen înmatricularea unei mașini, dar vorbim mai la primăvară).

Eliminarea copiilor inutile este un schi fond prea puțin spectaculos, dar extrem de necesar dacă vrem să mergem înainte. Fie vorba între noi, procesul ar trebui accelerat pentru ca oamenii și afacerile să simtă cu adevărat ceva vânt plăcut prin plete.

Citiți mai multe aici

Articole recomandate
Politică

Marcel Ciolacu: „Parlamentul României sprijină şi solicită acordarea candidaturii la UE pentru Republica Moldova”

Politică

Marcel Ciolacu, despre viitoarele măsuri fiscale: „S-a convenit să fie alocată suma de 3 miliarde de lei pentru deduceri”

Politică

George Tuță (PNL) propune acordarea fiecărui român a unui cont bancar gratuit pentru servicii de bază

Politică

George Tuță (PNL) anunță debutul proiectului acordării fiecărui român a unui cont bancar gratuit pentru servicii de bază

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *