Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Hackathon cu pedigree, studenți și ChatGPT”

Citiți un editorial semnat de deputatul PNL George Tuță, publicat pe Digi24.ro

Hackathonul studențesc de pe lângă proiectul “România fără dosar”, dedicat soluțiilor de gherilă la probleme cronice, a ajuns la cea de-a treia ediție. Semn că studenții nației nu s-au plictisit. Știu și pot să găsească răspunsuri digitale la probleme analog mai bine decât mulți dintre noi. De la primele două ediții am rămas cu amintiri frumoase și cu idei bune care au fost plantate în inițiative legislative de care ați auzit – vedeți aici și aici.

Regula jocului a fost și rămâne una simplă. Se anunță o temă serioasă de optimizare socială și studenții sunt liberi să-și pună în mișcare creativitatea liber exprimată pentru a găsi o soluție cât mai creativă de simplificare sau de eficientizare a unui proces. Sau doar să dea o mână de ajutor, o idee bună și un link util.

În această primăvară, tema aleasă pentru brainstorming este “Sistem de programări online pentru servicii publice”. Că vrem să cumpărăm o casă, să pornim o afacere sau (subiect delicat pentru studenți) să declarăm nașterea unui copil, ne este necesară o platformă unică unde să ne putem programa pentru a rezolva rapid situația. Timpul nostru este prețios, nu merită să îl petrecem la coadă – am stabilit deja acest lucru la ediția precedentă.

Ce provocare ar putea fi mai nimerită pentru nativii aplicațiilor decât “digitalizarea cozii de la ghișeu”? Până la urmă, experiența serviciului de pașapoarte (epasapoarte.ro) poate nu e cea mai agresivă și poate fi replicată cu succes.

Citiți mai multe AICI

Articole recomandate
Opinii

George Tuță, deputat PNL: Dilema fumătorului. Despre țigări, cash și democrație

Opinii

George Tuță, deputat PNL: “Automatizarea în serviciile financiare este un subiect extrem de important“

Opinii

George Tuță, deputat PNL: Oh, viața mea: Ce industrii mai depind azi de bani cash?

Opinii

George Tuță, deputat PNL: De câți influenceri e nevoie pentru a influența o țară?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *