Politică

Cazul fetei din Craiova care nu și-a putut înmormânta mama stârnește reacții din mediul politic. PPU (social-liberal) lansează campania „Stop Abuzurilor!”

„Cetățenii care consideră că au fost victimele unui abuz din partea unei autorități a statului sau ai unor angajați ai instituțiilor publice vor primi asistență, pentru a putea face publice aceste abuzuri”, se arată în comunicatul emis de Partidul Puterii Umaniste.

Anunțul a fost făcut de către avocatul Daniel Ionașcu, președintele executiv al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), care a lansat campania „STOP ABUZURILOR!”.

Decizia vine după ce a fost mediatizat cazul unei familii din Craiova, unde o tânără nu a putut să își îngroape mama, deoarece DSP Dolj a susținut că femeia ar fi avut COVID-19, deși toate probele prelevate au fost negative.

«Orice om care trăiește în această țară trebuie să știe că există cineva care îl apară. Îndrăznesc să spun că, de astăzi, PPU (social-liberal) este cel care îi apără. Drepturile oamenilor nu pot fi îngrădite într-o țară democratică, pentru că altfel vorbim de o veritabilă dictatură a democrației. Suntem aici să facem o revoluție a mentalității, ca fiecare român să știe un lucru: de azi înainte poate să spună STOP ABUZURILOR din administrație și atunci când o spune să știe că nu va fi dat afară de un jandarm și că nu e singur, pentru că în clipa aceea va apărea fie unul dintre noi,  fie mai mulți, chiar eu personal, să luptăm cu toate armele pe care le avem, de la a denunța public un abuz, până la a cere socoteală pentru el în instanță. Și cei care lucrează în administrație pot greși. Nu este politica partidului nostru să speculăm greșelile oamenilor, ci să le arătăm că s-a greșit. Acesta este primul pas. Dacă nu se va trece peste acest aspect, atunci problema se poate rezolva. Dacă se va trece peste el și va fi ignorat, atunci trebuie făcute publice aceste abuzuri. Vorbesc aici, dacă vreți, despre o listă a rușinii în administrația românească. Funcționarul X, plătit din bani publici, îi abuzează pe cei care îl plătesc. Dacă nu se va putea rezolva nici așa, atunci se va apela la șeful instituției. Dacă nici așa nu se poate rezolva, ne vom adresa instanței», a subliniat avocatul Daniel Ionașcu, președintele executiv al PPU (social-liberal), în cadrul unei conferințe de presă.

Sesizările pot fi făcute la numărul de telefon 0771.679.954 și online, pe adresa de email stopabuzuri@ppusl.ro, iar aceste vor fi preluate de juriștii partidului, care la rândul lor vor sesiza autoritățile competente. Campania se desfășoară la nivel național, cu implicarea tuturor organizațiilor locale ale PPU (social-liberal).

La începutul lunii august, o tânără din Dolj a reclamat că nu își poate îngropa mama, decedată pe 1 august, după ce Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dolj a transmis că femeia ar fi fost infectată cu COVID-19. Aurelia Mădălina Stamate, în vârstă de 51 de ani, a decedat pe data de 1 august, femeia având multe probleme de sănătate: era cardiacă, avea o boală autoimună şi diabet.    Conform protocolului elaborat de Institutul Naţional de Sănătate Publică, unei persoane decedate i se recoltează doar probe necroptice din plămâni. Or, la Craiova încurcătura a apărut pentru că femeii i s-au recoltat nu una, ci două probe, atât din plămâni, cât şi din nas. Rezultatul a ieşit negativ la plămâni, dar proba necroptică nazo-faringiană a avut rezultat pozitiv, iar DSP a dispus ca Aurelia Stamate să fie înmormântată pe protocol COVID-19”, afirmă PPU-SL.

Articole recomandate
Politică

Deputatul PNL George Tuţă a depus o serie de amendamente la Legea bugetului de stat pentru a îmbunătăţi infrastructura din Sectorul 1

Politică

George Tuță, deputat PNL: „Legea incluziunii financiare a fost adoptată! Se creează un mediu propice pentru prosperitatea românilor!”

Politică

George Tuță, deputat PNL: „Propun o coaliție pentru incluziunea financiară, prin care sistemul bancar, statul și mediul academic să găsească cele mai bune soluții pentru consumatori”

Politică

George Tuță, deputat PNL: Strategia de educație financiară este la fel de necesară ca strategia națională de dezvoltare a pieței de capital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *