• Blog

Statul român nu decontează diagnosticarea uneia dintre cele mai înspăimântătoare afecțiuni!

Sursa: Cătălin Tolontan

Prima ediție tipărită din 2019 a ziarului Libertatea se deschide cu povestea tulburătoare a lui Sorin și a Loredanei Popa, o tânără familie cu doi copii din localitatea constănțeană Mihail Kogălniceanu.

În vârstă de 35 de ani, Sorin este bolnav de maladia Huntington, o suferință neurodegenerativă care îți diminuează progresiv capacitățile motorii și cerebrale.

Deși boala se transmite într-o proporție copleșitoare de la părinți la copil, unele studii vorbesc despre șanse de îmbolnăvire de 50%, statul român nu face aproape nimic pentru a încuraja diagnosticarea.

2019 este anul în care Ringier România a decis să colaboreze sistematic, în beneficiul cititorilor și al ideii de presă independentă, cu o serie de inițiative de jurnalism de nișă. 

Apariția în Libertatea a familiei Popa și a luptei lor pentru viață și demnitate este rodul unui astfel de parteneriat, cel între Libertatea și DoR (Decât o Revistă).

Decât o Revistă este o publicație fondată acum 10 ani de un grup de jurnaliști pasionați de stilul narativ și este condusă azi de ziaristul Cristian Lupșa.

Citiți mai mult aici.

Scrie un comentariu