Blog

Separatismul teritorial da fiori Europei…

Sursa: Radu Tudor

Separatismul teritorial da fiori Europei in mai multe tari. Reactia Guvernului Romaniei a fost subliniata de seful diplomatiei.

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat sâmbătă, la cea de-a 63-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a NATO, că este ilegal să se decidă cu privire la fragmentarea unei țări fără negocieri cu guvernul și cu statul acelei țări.

“Poziția noastră cu privire la situația din Kosovo, Metohia, ceea ce este valabil și pentru Catalonia și pentru Kurdistan, poziția noastră este una de principiu. Considerăm că este ilegal să se decidă cu privire la fragmentarea unei țări fără negocieri cu guvernul și cu statul care este practic singura organizare care reprezintă structurarea unei țări. Prin urmare noi rămânem fideli acestei poziții indiferent ce se întâmplă în alte părți ale Europei sau ale lumii și sperăm foarte mult că ceilalți parteneri UE și din alte organizații vor înțelege că este o poziție de principiu, de principii pe care o respectăm dacă vrem să respectăm integral prevederile Dreptului internațional”, a precizat ministrul de Externe.

Citiți mai mult AICI

Scrie un comentariu