Blog

Programul lui Dacian Cioloș este o amenințare la adresa democrației

Sursa: Varujan Vosganian

Echilibrul puterilor în stat este un principiu sacrosanct al democrației. Se pare, însă, că domnul Dacian Cioloș n-a auzit de el sau se preface că n-a auzit.

În preambulul și textul celor zece principii enunțate de domnul Cioloș nu se pomenește nimic de statul de drept. Această noțiune este, pentru domnia sa, neglijabilă într-o Românie care sărbătorește centenarul Marii Uniri.
În schimb, dânsul dorește, chiar din debutul programului său, o Justiție puternică. Eu credeam că prima însușire a Justiției este să fie corectă. Zeița Justiției poartă în mână o balanță, nu o ghioagă. Dar se pare că m-am înșelat. În România dorită de domnul Cioloș, Justiția trebuie să fie, în primul rând, puternică. Puternică era justiția și pe vremea Revoluției franceze, când descăpățâna pe cine dorea. Puternică a fost în orice regim dictatorial, căci fără o justiție puternică opozanții nu puteau fi puși cu botul pe labe. Nu asta dorim noi de la Justiție. Mi-aș fi dorit ca primul atribut pe care domnul Cioloș îl dorește pentru Justiția română să fie corectitudinea și asta să-i confere autoritate.

Citeste mai multe aici

Scrie un comentariu