Blog

Procurorul General al României, domnul Augustin Lazăr…

Sursa: Sorin Rosca Stanescu

Procurorul General al României, domnul Augustin Lazăr, aşa cum scrie la carte, este superiorul şefei DNA, doamna Laura Codruţa Kovesi. Deci şeful acesteia. În consecinţă, el poate lua măsuri atunci când este necesar, împotriva mai marelui DNA. Sau, dimpotrivă, o poate apăra în măsura în care doamna Kovesi este victima unor nedreptăţi. Procurorul General a ales. A ales de mai mult timp, încă din luna ianuarie a acestui an, să o susţină cu consecvenţă pe Laura Codruţa Kovesi în toate acţiunile acesteia. Ceea ce înseamnă că ambii merg la pachet. Vor rezista împreună. Atâta timp cât vor rezista. Şi tot împreună vor fi debarcaţi. Atunci când vor fi debarcaţi.

Să ne reamintim cum cei doi au plimbat de la unul la altul ca într-un veritabil joc de ping-pong acceptarea faimoasei Ordonaţe 13. O operaţiune dovedită neconstituţională. Deci un abuz al procurorilor. La luni de zile după ce CCR s-a pronunţat definitiv, acest joc perfid între Parchetul General şi DNA continuă. Exemple de acest fel sunt multiple în ultimele şase luni.

Şi iată că, treptat, scandalurile care s-au lipit de imaginea doamnei Laura Codruţa Kovesi începând cu plagiatul, continuând cu dezvăluirile de la Ploieşti şi apoi cu înteaga serie de dezvăluiri din structura centrală a DNA, culminând cu autodenunţul făcut şi înregistrat de Kovesi în prezenţa tuturor procurorilor, a ajuns să lovească cu puterea unui tsunami instituţia ca atare. Şi undeva, cândva, probabil foarte repede, se va rupe pisica.

 

Citiți mai mult AICI

Scrie un comentariu