Blog

Prin a doua albire a Codruței Kovesi Sistemul își pune la adăpost sutele de plagiatori

Sursa: Ion Cristoiu

10 martie 2016. Monitorul Oficial publică Ordonanța de Urgență nr. 4 din 2 martie 2016 privind modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011.
Prin articolul 1, verificarea sesizărilor de plagiat trece la CNATDCU.
Noul organism, asupra căruia îi revine misiunea de a judeca plagiatele în cazurile tezelor de doctorat, e prezentat de Dacian Cioloș drept întruchiparea exigenței științifice în materie de verificare a tezelor de doctorat suspectate de a fi fost plagiate, drept culmea pe care o poate atinge la noi independența unei instituții de control al calității în lumea universitară. Presa regimului face mare publicitate noului organism, pe care-l contrapune vechiului- CNE- acuzat de a fi fost infectat cu PSD-iști gata să facă concesii de partid și de stat. Ca semn al vitejiei în materie de rigoare, CNATDCU purcede imediat la verificarea tezelor declarate corecte de către CNE, dînd verdicte de plagiat lui Victor Ponta și lui Gabriel Oprea, demnitari ale căror teze fuseseră declarate ca fiind neplagiate de către CNE. Același CNE, în aceeași componență, o albise însă și pe Codruța Kovesi, și ea demnitar fără nici o legătură cu biblioteca, și ea suspectată de plagiat. Firește, ar fi fost normal în această situație ca organismul numit CNATDCU să ia la verificat și teza declarată corectă de mult hulitul CNE.

După apariţia OU în Monitorul oficial, noul organism rediscută verdictele în cazul Victor Ponta şi Gabriel Oprea ca urmare a unor sesizări. Acelaşi organism decide că Petre Tobă a plagiat.
Verdictul în cazul Codruţa Kovesi nu e sesizat de nimeni.
N-o face.
Chestia pute deja.
Începe să se vadă că noul organism e un instrument de ciomăgeală a dușmanilor Sistemului, un fel de DNA al lumii universitare în materie de răfuieli politico-mafiote.

Joi, 8 noiembrie 2016, în plină sărbătorire a Revoluției din Octombrie, CNATDCU a dat una dintre cele mai rușinoase decizii din Istoria postdecembristă și mai ales din Istoria cercetării științifice:
Deși a plagiat parțial, Codruța Kovesi n-a primit verdictul de plagiat.
A furat puțin și, prin urmare, cu un asemenea furt trebuie să fim îngăduitori.

Citeste mai multe aici

Scrie un comentariu