Facebook

Politica este o sabie cu două tăișuri

Sursa: Alina Gorghiu

„.. politica este o sabie cu două tăișuri. Ea garantează democrația și libertățile, dacă este practicată în respectul legii și al instituțiilor. Politica poate însă aduce prejudicii cetățeanului, dacă este aplicată în disprețul eticii, personalizând puterea și nesocotind rostul primordial al instituțiilor Statului.„ (Regele Mihai I, discurs în plenul Parlamentului, 2011)

Vestea încetării din viață a Majestății Sale lasă în urmă o durere adâncă. Cred că pentru orice națiune a avea alături atât de mult timp o personalitate precum Regele Mihai, care avea deja de multă vreme un loc în istoria europeană, este o sursă incredibilă de putere interioară și de strălucire pe harta lumii. Românii au avut această șansă și trebuie să fim recunoscători pentru asta.
Toți trebuie să facem așa încât România să treacă prin această încercare fără a deveni mai săracă. Să avem încredere că Regele ne va veghea de la Curtea de Argeș la fel cum o fac și strămoșii săi. Să fim modești în fața acestei figuri care luminează deja de mult timp cartea de istorie a românilor. Să privim memoria Regelui ca pe cea a unei figuri extraordinare a sec. al XX-lea care a luptat cu extremismul, ca un simbol al responsabilității și al demnității de la care am avut toți de învățat. Se cuvine să cinstim memoria Majestății Sale printr-o ședință solemnă a Parlamentului ca semn al respectului profund al poporului român.

Dumnezeu să-L odihnească!

Scrie un comentariu