Blog

O nouă dovadă, mai concludentă…

Sursa: Sorin Roșca Stănescu

O nouă dovadă, mai concludentă decât cele de până acum, ne este pusă la dispoziție de câteva istorii scurte legate de Sofica Dumitrașcu. A fost judecătoare la Înalta Curte. Pe vremea faimoasei Livia Stanciu. Care Livia Stanciu a fost instalată de Traian Băsescu în poziția de cel mai înalt magistrat al României. Ei bine, această judecătoare a dat sentințe penale la comandă. La comanda șefei. Și, mult prea târziu, s-a căit.

Prima situație de acest gen a fost semnalată de vărul ei. De Gigi Becali. Judecătoarea i s-a confesat acestuia, atunci când știa că nu mai are mult de trăit și a devoalat întreg mecanismul infernal, care funcționa la Înalta Curte de Casație și Justiție. Cum erau aleși, vezi Doamne aleatoriu, membrii completului de judecată. Cum și de la cine primeau aceștia dispoziții vizând modul de soluționare a unor cauze. Cum se dădeau sentințele. După un timp, după ce el însuși a fost condamnat și și-a executat pedeapsa, Gigi Becali a vorbit. Dar iată, au mai vorbit și mulți alții. Avem dovada implacabilă a poliției politice. Ce facem cu ea?

Înainte de a face o primă și amplă relatare publică, Gigi Becali s-a confesat în penitenciar. La Jilava. Chiar în biserică. În fața preotului și a celorlalți deținuți și a gardienilor.  S-a întâmplat atunci când l-a văzut pentru prima dată pe Bogdan Popovici. Una dintre victimele colaterale ale dosarului politic adresat la comanda lui Traian Băsescu împotriva adversarului său politic Adrian Năstase. Văzându-l în închisoare pe Bogdan Popovici, Becali nu s-a mai abținut și a relatat, de față cu toți martorii, cu subiect și predicat, ce i-a povestit Sofica Dumitrașcu referitor la acest dosar.

Citiți mai mult AICI

Scrie un comentariu