Blog

O mizeră Diversiune electorală: Lacrimile Mamei!

Sursa: Ion Cristoiu

Celor care nu m-au urmărit marţi seara, la B1Tv, pronunţîndu-mă despre textele postate pe Facebook de Carmen Gigină, mama polițistului Gigină, reacție la decizia Senatului de a nu-i ridica imunitatea lui Gabriel Oprea, cerută de DNA, le pun la dispoziţie textul. Asta deoarece site-urile Diviziei Presă s-au grăbit să reproducă schilodit dialogul meu cu Silviu Mînăstire pentru a le ieși șmecheria:
„Silviu Mănăstire: Mama poliţistului a scris un text emoţionant şi tulburător într-un fel. E o nouă temă de dezbatere.
Ion Cristoiu: Nu vreau să vă supăraţi, din punctul meu de vedere mama poliţistului ar trebui să tacă, pentru că…
Mănăstire: De ce să tacă?
Cristoiu: Pentru că trebuie să tacă… În asemenea cazuri taci. Deja e prea activă pe scrieri, în presă. Vorbesc serios, vorbesc ca un om… nu ştiu ce vîrstă are, bănuiesc că poate să-mi fie fiică sau neam.
Mănăstire: Da… e revoltată de…
Cristoiu: Domnu’ Mănăstire, am o rugăminte, sînt un om bătrîn, cunosc. E prea revoltată, iertaţi-mă! Te-ai revotlat o dată, te-ai îndurerat, acum începe să povestească, e cultivată. Dacă nu ştie… e manipulată într-o direcţie politică. Poate să fie şi mama lui Iisus Christos, dacă este manipulare nu este corect. Durerea faţă de moartea fiului nu justifică… politică, ea face politică. Pe Facebook, povesteşte cum i-a tăiat capul… gata.”

Din cîte se vede, eu nu m-am pronunțat în legătură cu durerea mamei ca stare sufletească încercată în singurătate. M-am referit la scrierile publice ale lui Carmen Gigină prin care autoarea pretinde că-și exprimă durerea sufletească.

Dacă nu se manifesta public, Carmen Gigină n-ar fi devenit subiectul intervenției mele publice. În clipa în care ea s-a exprimat pe Facebook și, mult mai important, a devenit ținta folosirii de către politicieni și jurnaliști, am considerat că îmi pot da cu părerea. E ca în cazul lui Eminescu. Ce încerca omul Eminescu în clipele de amor cu Veronica nu interesează pe criticul literar. Cînd însă Eminescu publică poezii despre ce simțea el, textul, făcut public, interesează pe criticul literar, care-l poate face pulbere.

Citeste mai multe aici

Scrie un comentariu