Blog

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu – adevărații responsabili de pîrjolirea țării de către hoarda lui Dacian Cioloș

Sursa: Ion Cristoiu

Înainte de a se retrage la Bruxelles, Hoarda lui Dacian Cioloş pîrjoleşte România! atrăgeam atenţia asupra unuia dintre cele mai grave fenomene din Istoria României postdecembriste:

„Guvernul Dacian Cioloş, deşi simplu Guvern de administrare a alegerilor, s-a angajat într-o serie de măsuri catastrofale pentru România, dar care răspund Grupurilor de interese interne şi externe, care dirijează Guvernul.
Mai sînt pînă la alegeri mai puţin de trei luni.
În această perioadă, ar fi normal ca Guvernul Dacian Cioloş să se limiteze la administrarea treburilor zilnice ale ţării.
Intenţia de a modifica prin Ordonanţă de urgenţă Codul Fiscal a fost însă semnalul neliniştitor că Guvernul Dacian Cioloş are de gînd în perioada care i-a rămas să ia măsuri ireparabile prin Ordonanţe de Urgenţă.
Aceste măsuri, cerute de grupurile de interese, vin dinspre toți miniştrii, care caută acum să se aranjeze după plecare.
În cazul unui Guvern politic, înaintea alegerilor parlamentare, miniștrii sunt deosebit de prudenți în măsurile luate. Aflat înaintea examenului crucial, partidul care i-a numit îi ține sub control, preocupat să nu piardă capital politic prin deciziile controversate ale miniștrilor. La rîndul lor, miniștrii știu că după alegeri, tot la partid vor fi obligați să apeleze pentru a-și găsi un servici. De aceea, miniștrii dintr-un Guvern politic evită pe cît posibil să ia decizii controversate în perioada preelectorală.
Nu e cazul miniștrilor din Guvernul Dacian Cioloș.
Toți, dar toți, în frunte cu premierul, știu că după alegeri trebuie să-și caute servici.
Toți, dar absolut toți, în frunte cu premierul, știu că nu vor da socoteală nimănui pentru deciziile dubioase luate pînă la plecarea de la Victoria.
De aceea, toți, dar absolut toți, în frunte cu premierul, încearcă să se aranjeze de pe acum.
Dînd satisfacție unor grupuri de interese interne și externe, ei își asigură de pe acum funcții bănoase după alegeri, unii dintre ei chiar și parale bine puse deoparte de grupurile de interese.
Situația e unică în Istoria României:
Înainte de a se retrage la Bruxelles, Hoarda lui Dacian Cioloș pîrjolește România!”
Principalul instrument de pîrjolire a ţării îl reprezintă Ordonanţele de urgenţă.
Pînă luni, 19 septembrie 2016, Guvernul Dacian Cioloş dăduse 55 de Ordonanţe de Urgenţă.
55 de Ordonanţe de Urgenţă în doar opt luni!
O performanţă antidemocratică pe care n-a atins-o nici un guvern politic postdecembrist!

Luni, 19 septembrie 2016, Guvernul Dacian Cioloş a mai dat 3 (trei) ordonanţe de urgenţă.
Trei ordonanţe de urgenţă într-o şedinţă de Guvern săptămînală!
Pînă la alegerile parlamentare au mai rămas 11 săptămîni.
Dacă se păstrează acest ritm, pînă la plecarea de la Victoria, Guvernul Cioloş va mai emite încă 33 de Ordonanţe de Urgenţă.
33 (treizeci şi trei!)

Deşi au mai rămas pînă la alegeri mai puţin de 3 luni, miniştrii Guvernului Dacian Cioloş se comportă ca şi cum ar fi membrii unui Guvern desemnat pe 4 ani, care tocmai acum au cîştigat alegerile cu peste 90%.

Citeste mai multe aici

Scrie un comentariu