Blog

Isarescu “gestioneaza” perfect Curtea de Conturi: achizitiile de masini

Sursa: Lucian Isar

Achizitiile de masini facute de Isarescu sunt tratate diferit de Curtea de Conturi fata de cele ale altor institutii publice.

Motivele nu pot fi legate toate de Vacaroiu si de fiul acestuia.

BNR este “Legea nr.312/2004 prevede la art.1 alin.(2) că Banca Naţională a României este o instituţie publică independentă”

Desi au existat restrictii timp de 3 ani la achizitii de masini, Isarescu a fost singurul sarit de controlul Curtii de Conturi.

In exemplele urmatoare se vede ca alte institutii publice nu au fost la fel de protejate.

“Potrivit unui document de presa al Finantelor (MFP) remis redactiei noastre, restrictiile de achizitionare a autoturismelor au fost impuse inca din anul 2009, prin OUG nr. 34/2009, care stabileste urmatoarele:
Autoritatilor si institutiilor publice, indiferent de forma de finantare si subordonare, li se interzice achizitionarea, preluarea in leasing sau inchirierea de autoturisme, cu urmatoarele exceptii:
* achizitiile pentru realizarea proiectelor finantate din imprumuturi, din fonduri externe nerambursabile si din fondurile de cofinantare si prefinantare aferente, precum si din fonduri provenite din donatii si sponsorizari;”

Citeste mai multe aici

Scrie un comentariu