Blog

ÎN TIMP CE LAURA KOVESI A STAT DOUĂ ORE…

Sursa: Cătălin Tolontan

Presa a așteptat astăzi începutul și apoi finalul ședinței de Guvern ca să afle care este poziția Executivului în privința șefei DNA.

Toată lumea e curioasă dacă, revenit precipitat din Japonia, ministrul justiției Tudorel Toader înțelege să explice publicului ce va face în cazul DNA sau doar să comunice sec.

Deocamdată, așa cum sună comunicatul Ministerului Justiției, Tudorel Toader nu va lua întrebări, că asta înseamnă ”informare de presă, azi, ora 18:00”.

Gazeta a insistat, atât în briefingul de la Guvern, cât și la biroul de presă al MJ, să afle dacă azi, la ora 18:00, Tudorel Toader va susține un dialog sau un monolog.

Guvernul a spus că ministrul va anunța, iar ministerul a precizat, similar, că ”Domnul ministru va decide dacă răspunde la întrebări”.

Reținerea ministrului Toader de a explica pe larg și de a accepta întrebări vine la nici 24 de ore după ce Laura Kovesi, șefa DNA, a susținut o conferință de presă de două ore.

Chiar dacă inițial anunțase ”o singură întrebare de fiecare, vă rog”, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție și-a schimbat intenția în fața nevoii evidente de a discuta în detaliu fapte și chestiuni complicate și care interesează publicul.

Să vedem dacă ministrul Toader rămâne pe ideea ”declarațiilor de presă”, așa cum e anunțul acum.

Și încă ceva.

Un val de ură și de insulte pe Facebook mă vizează pe mine, dar și pe alți jurnaliști care au adresat întrebări la conferința de presă de aseară.

O conferință de presă bine susținută, cum a fost cea a Laurei Kovesi de la DNA, are un singur câștigător: publicul.

Citiți AICI mai multe

Scrie un comentariu