Facebook

În loc să investească in repararea rețelei termice

”Sursa:=68.ARBIcnDsilklB19cFDS9I5aLTE_yCF2f9mLWOtQ9DtJ9emo5bWGWUdenT-ASmxPbwZJ4T9BV6JkS3Mdo775Yn_3cO_3jVaJeqEIsWzB7YR5TmQ-uvqlZlG2Tzj_Q3XQv1mXaezPjLv8KTk9cLmHMSGxWPJjoH8e3627L9UumnQwWLz1HEuY-&__tn__=K-R” target=”_blank” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

În loc să investească in repararea rețelei termice pentru a reduce pierderile, Primăria Capitalei dă 1,2 miliarde să preia ELCEN de la Ministerul Energiei.

Decizia dnei Firea de a da 1,2 mld lei Companiei Energetice Municipale, ca să cumpere creanța ANAF de la ELCEN arată o logică administrativă păguboasă pentru bucureșteni, lucru care, în definitiv, nu este nou. De noutate este că pesediștii își dau la glezne pe banii bucureștenilor.

Preluarea creanței ANAF înseamnă că Primăria dnei Firea pune mâna pe ELCEN de la Ministerul Energiei, fără ca de fapt să plătească valoarea de piață asumată prin proiectul de lege al Guvernului.

În final, va fi preluata parte din ELCEN prin executarea creanței, fără ca Ministerul Energiei să primească ceva, deși Primăria ar trebui să plătească datoria RADET către ELCEN, cu condiția ca ELCEN să renunțe la penalități. Asta ar fi fost o gândire cu logică și interes pentru rezolvarea problemei grele ELCEN-RADET și care ar fi ajutat și cele două companii și, firește, și pe bucureșteni.

Scrie un comentariu