Facebook

În contextul în care instituțiile de la…

Sursa: Claudia Țapardel

În contextul în care instituțiile de la #Bruxelles discută tot mai des despre digitalizare și crearea infrastructurii aferente, inclusiv în afara zonelor urbane, am trimis către Comisia Europeană o întrebare scrisă prin care cer lămuriri cu privire la stadiul în care se află dezvoltarea unor instrumente pentru promovarea digitalizării, în special în zonele rurale. În plus, am întrebat Comisia ce alte inițiative are în vedere pentru îmbunătățirea competențelor digitale ale cetățenilor din aceste zone, având în vedere obiectivele europene pentru următoarea Politică Agricolă Comună.

În calitate de membru în Comisia pentru #Transport și #Turism a PE, consider că dezvoltarea infrastructurii digitale este o condiție esențială pentru o economie puternică și modernă, lucru recunoscut și de către Comisia Europeană în cadrul Agendei pentru Digitalizare. Printre obiectivele principale trasate în acest document strategic se află promovarea accesului la internet pentru toți cetățenii, pornind de la ideea că acesta este un drept fundamental în secolul al XXI-lea, iar utilizarea informației în timp rapid contribuie la dezvoltarea economiilor din toate statele membre.

În acest sens, proiectul #WIFI4EU, la care am lucrat în Parlamentul European în calitate de raportor este o primă reușită a strategiei europene de digitalizare și o dovadă că instituțiile europene lucrează în interesul cetățenilor pe care îi reprezintă. #WIFI4EU este însă doar începutul. Instituțiile europene trebuie să demareze mai multe proiecte de acest gen, pentru a ne asigura că, pe de o parte, #Europa ține pasul cu alte regiuni ale lumii, iar pe de alta, reducem decalajele între diverse regiuni ale Uniunii.

Scrie un comentariu