Facebook

Ieri senatorii PSD-ALDE…

Sursa: Alina Gorghiu

Ieri senatorii PSD-ALDE au votat împotriva unor proiecte de lege care vizau reducerea numărului de semnături pentru candidaturile la funcția de Președinte al României și la membru al Parlamentului European.
De-a dreptul sifdător, Guvernul nu are un punct de vedere pe acest subiect, deși ar fi putut să ceară opinia AEP. De fapt, Guvernul PSD își dă cu părerea despre orice, dar materia electorală nu e de interes.
Cred că fiecare dintre noi ne dorim un proces electoral cât mai performant, care să asigure într-o mai bună măsură participarea liberă a cetățenilor la vot sau victoria corectă și legitimă a unor candidați.
Avem nevoie de pârghii legislative care să dinamizeze competiția politică din România și să permită în sens cât mai larg exprimarea voinței politice a cetățenilor.
Nu putem minimaliza pașii pe care România i-a parcurs până acum în legislația electorală: acum sunt necesari doar 3 membri fondatori pentru a constitui un partid, avem vot prin corespondență. Sunt elemente perfectibile, însă o evoluție există.
Personal, nu văd o problemă cu reducerea numărului de semnături pentru o candidatură, dar văd o problemă în candidaturi pentru funcții publice ale persoanelor condamnate penal, lucru care arăta că România dă înapoi în ceea ce priveşte lupta împotriva corupției.

Scrie un comentariu