Blog

Iată o expresie la modă. Moda a fost…

Sursa: Sorin Roșca Stănescu

Iată o expresie la modă. Moda a fost lansată de nimeni altul decât de Tudorel Toader. Cu referire expresă la doamna Laura Codruța Kovesi. Numai că i se potrivește mănușă și domnului Kelemen Hunor. Care nu dorește și nu vrea nici în ruptul capului să recunoască Marea Unire.

Loialitatea constituțională este în sine un concept cât se poate de corect. Și cât se poate de ineficient. Invocându-l, nu faci altceva decât să atragi atenția unor persoane cu funcții importante în stat sau sistemul politic că au obligații similare celorlalți cetățeni. Dacă un român oarecare trebuie să respecte Legea Fundamentală, un înalt funcționar public sau politiciian de vârf are cu atât mai mult această obligație. În defintiv, un simplu cetățean nu a depus un jurământ formal cum că va respecta Constituția statului. În schimb, orice înalt funcționar a făcut-o cu prilejul investirii sale. Ca să nu mai vorbim de parlamentari. Dacă unui cetățean obișnuit, care sfidează Constituția, poți cel mult să-i bați obrazul și să-i faci morală, cu toți cei care au depus jurământul situația e diferită.

Dacă jurământul este condiția formală a numirii într-o funcție de ministru, de conducător de instituție sau chiar de investire în rolul de parlamentar, atunci în mod simetric încălcarea acestui jurământ ar trebui să aibe drept consecință piederea imediată a demnității primite și asumate.

Citiți mai mult AICI

Scrie un comentariu