Facebook

Este ziua flotei militare a Rusiei

Sursa: Catalin Predoiu

La 31 iulie, în ultima zi a lunii, este ziua flotei militare a Rusiei. Un nou prilej sa ma pronunt pentru cresterea bugetului Ministerului Apararii privind inzestrarea Armatei Romane.
Pe lângă asigurarea pe termen lung a peste 2% din buget pentru Apărare, este important să realizam un program multianual de echipare și înzestrarea a flotei militare maritime.
Flota militară rusă, care în acest an serbează 320 de ani de la înființarare, a demonstrat progrese ingrijoratoare pentru noi, prin participarea la operațiunea din Siria. În toamna anului trecut, pentru prima dată, de pe flotila rusă din Caspica ca și de pe submarinele diesel-electrice din Mediterana, rușii au lansat rachete cu rază medie Kalibr asupra unor ținte din Siria.
În perioada 2013-2016, peste 100 de nave au fost gata de luptă, patrulând pe diverse mări și oceane ale lumii. Prezența fără precedent a Rusiei pe oceanele lumii ar putea fi întărită dacă planul de construcție a altor 50 de nave militare până în 2018, va fi realizat.

Scrie un comentariu