Blog

DNA a interceptat oameni aflați…

Sursa: Sorin Roșca Stănescu

DNA a interceptat oameni aflați în detenție. În faza de cercetare penală. Sau de executare a unor pedepse. A făcut-o inclusiv în toalete. Și mai grav, au fost interceptate discuțiile acestora cu apărătorii. Unele interceptări au fost puse în mod oficial la dispoziția SRI. Deși nu aveau de-a face nici cu spionajul, nici cu terorismul. Este controlat de cineva acest serviciu secret al Direcției Naționale Anticorupție?

Protocoalele în baza cărora a funcționat binomul creau, iată, obligații reciproce. Nu numai SRI culegea informații în beneficiul DNA ci și invers. Cu alte cuvinte, o componentă a actului de justiție, activitatea procurorilor, respectiv a avocaților statului, a fost pusă, fie și parțial, în slujba unui serviciu de informații. S-a întâmplat cel puțin atâta timp cât a funcționat binomul. Un binom care să sperăm că este de tristă amintire. Nu și de actualitate.

Antena 3 a dezvăluit un fapt incredibil. Procurorii DNA au solicitat sub semnătura Laurei Codruța Kovesi și au obținut de la judecători cu mare ușurință un mandat de interceptare în arest și la penitenciar. Ținta era Sorin Strutinsky, din grupul Mazăre de la Constanța. La acea dată, Strutinsky era cercetat penal. Fiind cercetat penal și fiind în arest, în mod inevitabil acesta purta discuții cu gardienii și cu ceilalți colegi din celulă. Cu acest prilej, toată lumea era interceptată, nu doar Strutinsky. Supravegherea ambientală, audio, poate și video, s-a extins în întreg spațiul de încarcerare.

Citiți mai mult AICI

Scrie un comentariu