Facebook

Despre încrengăturile relaționale care arată cum a devenit Dacian Cioloș atât de important pentru președintele Iohannis

Sursa: Silviu Mananstire

În episodul de luni, de la Dosar de politician, am vorbit despre încrengăturile relaționale care arată cum a devenit Dacian Cioloș atât de important pentru președintele Iohannis.
Este cert că președintele și tehnocratul nu s-au împrietenit înainte de anul 2015. Cioloș a ocupat funcția de comisar european din noiembrie 2009 până la sfârșitul anului 2014. A fost susținut personal de Traian Băsescu după ce timp de 1 an i-a fost consilier prezidențial.
O primă informație arată ca în primăvara anului 2014 la Bruxelles şi-a făcut apariția noul europarlamentar Eduard Hellvig, din partea vechiului PNL. Hellvig era și secretar general al partidului și s-a implicat în anul 2014 în impunerea ca șef la PNL şi apoi candidat la prezidențiale pentru Klaus Iohannis. La Bruxelles, Hellvig și Dacian Cioloș au strâns relațiile, au băut bere belgiană şi au socializat din plin. Ambii sunt originari din județul Sălaj, amândoi au legături cu personaje importante din ministerul de Interne: Hellvig cu generalul Dumitraş şi Cioloș cu celebrul general Virgil Ardelean.
Între Eduard Hellvig și Cioloș mai există o legătură: se numește Dan Motreanu, el a fost secretar general al PNL în timpul guvernului Tăriceanu și a fost ministrul Agriculturii, acela care l-a promovat inițial pe Cioloș în funcția de secretar de stat.

Scrie un comentariu