Blog

De dragul Liviei Stanciu, DNA a tratat-o pe Mariana Rarinca ca pe un Ben Laden pe cale să comită un atentat terorist pe teritoriul României!

Sursa: Ion Cristoiu

Motto

„Deși persoana vătămată Stanciu Livia Doina este un reper de moralitate, profesionalism, corectitudine și demnitate, inculpata Rarinca Mariana a atentat la deontologia sa, cu scopul de a obține avantaje necuvenite bănești.”
(Din Rechizitoriul prin care DNA a trimis-o la pușcărie pentru șase luni pe nevinovata Mariana Rarinca)

Dincolo de schizofrenia logică a frazei (din faptul că cineva e un reper moral, nu înseamnă că nu poate fi victima unei infracțiuni!) fragmentul din Rechizitoriul DNA, citat drept Motto, marchează o premieră în istoria Justiției mondiale:
Părții vătămate i se dedică prin Rechizitoriu un adevărat Cult al personalității!

E însă partea vătămată un „reper de moralitate, profesionalism, corectitudine și demnitate”?
Sub semnul condamnării cu orice preț a Marianei Rarinca, vineri, 21 august 2015, judecătorul Dorel George Matei de la Curtea de Apel a fost cît pe-aici s-o judece și s-o condamne pe Mariana Rarinca fără avocat. Avocata din oficiu a fost înștiințată că trebuie să intre în ședință, ca s-o apere pe Mariana Rarinca, după cum relatează cei care au cutezat să scrie pe Internet (nu în presă, Doamne ferește! A doua zi patronul ziarului era pus în cătușe de Binomul SRI-DNA), cu trei minute înainte de începerea ședinței! Pe drept cuvînt, avocata Aura Speranta Ungureanu din Baroul Bucuresti a cerut amînarea Procesului întrucît n-a avut timp să studieze Dosarul.

Cum a reacționat Reperul Livia Stanciu?
S-a ridicat și-a cerut ca Mariana Rarinca să fie judecată fără avocat.
Pe loc!
S-o vadă o dată condamnată la ani grei de închisoare cu executare pe cea care a atentat la deontologia sa de „reper de moralitate, profesionalism, corectitudine și demnitate”!

Am arătat într-un Gînd anterior cum s-a acționat în cîmpul tactic numit Justiție așa zis independentă pentru ca Dosarul Rarinca să ajungă la Dorel George Matei, printre altele dușman de moarte al judecătoarei Risantea Găgescu, cea care a achitat-o pe Mariana Rarinca.

Abuzurile incredibile comise pentru ca Dosarul să fie luat Completului desemnat aleatoriu și dat unui Complet desemnat de Binomul SRI-DNA au avut drept scop rezolvarea tulburărilor sufletești produse Liviei Stanciu – cea care l-a făcut președinte pe Klaus Iohannis – de achitarea dușmancei sale personale.

S-a acționat însă în cîmpul tactic cu toate mijloacele Poliției Politice a președintelui și pentru rezolvarea tulburărilor sufletești produse de a altă persoană feminină vanitoasă, dar de care depinde eficiența acțiunilor declanșate de Poliția Politică a președintelui: Codruța Kovesi.

În Motivarea desființării sentinței date de Risantea Găgescu, Motivare care e opera exclusivă a lui Dorel George Matei, întîlnim următoarea punere la punct a curajoase judecătoare de la Curtea de Apel București, cea care a refuzat să facă parte din cîmpul tactic invocat de generalul Dumitru Dumbravă:
„Este adevărat că magistraţii din apel şi-au dat seama că încalcă caracterul definitiv al acestei încheieri şi au procedat la constatarea nelegalităţii probelor administrate în cursul urmăririi penale care erau defavorabile inculpatei Rarinca, printr-un procedeu juridic inovativ, autointitulându-se “apărători ai libertăţilor individuale recunoscute pe plan european”, şi în baza acestei calităţi procesuale sui generis au procedat, făcând o trimitere generoasă la art. 6 din Convenţia EDO, la sancţionarea activităţii procurorilor de caz, în sensul considerării ca abuzive a unor acuze aduse inculpatei, aprecierii drept probe obţinute în stare de provocare a interceptărilor convorbirilor dintre inculpată şi colaboratorul sub acoperire şi de asemenea prezentând cu lux de amănunte activitatea susţinută a organelor de urmărire penală care şi-au desfăşurat activitatea cu celeritate, celeritatea fiind interpretată ca o “nerespectare a dispoziţiilor legii europene cât şi a legii interne” (f. 23 decizia nr. 733/2015 a Curţii de Apel Bucureşti).”

Despre ce-i vorba?

Citește mai multe aici

Scrie un comentariu