Blog

De ce nu protestez împotriva desemnării lui Sevil Shhaideh? Pentru că eu n-am votat PSD

Sursa: Ion Cristoiu

În anii interbelici, marele cotidian Adevărul publica în fiecare număr, în colţul din dreapta, sus, o caricatură izvorîtă din chestiuni ale momentului, evident, ţinînd de spaţiul comic.
Dacă aş conduce Adevărul, ziarul interbelic, nu cel de acum, transformat de ospătarul Cristian Burci într-un șervețel de hîrtie oferit lui Codruța Kovesi pe post de babețică, nu cumva să-și păteze rochița cînd mănîncă cu grăsime, aş pune să se deseneze o caricatură înfăţişînd sute de PSD-işti înarmaţi cu topoare, gata să-i crape capul lui Liviu Dragnea pentru a afla cu un moment mai devreme numele premierului desemnat.

Potrivit Statutului PSD, articolul 120, aliniatul 7, candidatul PSD la funcţia de prim ministru e validat de Congresul PSD la propunerea Comitetului Executiv Naţional.
Articolul 143, dedicat atribuţiilor Comitetului Executiv Naţional, stabileşte la aliniatul 2, ca a doua pe lista de 30 de atribuţii, drept atribuţie a acestui organism colectiv de conducere:
„Hotărăşte asupra Programului de Guvernare, Programului legislativ, structura şi reprezentanţii partidului în Guvern.”

Din cîte se vede, Statutul, Biblia PSD-iştilor, conferă deciziei de desemnare a premierului o importanţă ieşită din comun prin plasarea acesteia la nivelul cel mai înalt al congresului.
De ce se întîmpla aşa nu cred că mai e nevoie să explic în hotarele acestui text.
Pînă la urmă, Guvernarea constituie examenul crucial al oricărui partid.
Dată fiind importanţa majoră a premierului într-un Guvern, e normal ca desemnarea premierului PSD să fie rezultatul unei decizii luate de un for cît mai reprezentantiv al partidului.

Anul acesta respectarea prevederilor statuare în privinţa premierului se impunea cu atît mai mult cu cît:

Citeste mai multe aici

Scrie un comentariu